Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Știri

Dave Grohl, despre Nirvana: „Era ceva pur. Eram doar niște puști care ne jucam cu instrumentele”

Înainte de lansarea noului său album, Letter To You, Bruce Springsteen s-a reunit cu doi titani ai rockului – Dave Grohl și Eddie Vedder – pentru al doilea episod din Letter To You Radio Show pe Apple Music Hits.

Întrebat despre diferența de a face succes cu Nirvana și apoi cu Foo Fighters, Dave a început să-i explice lui Bruce: a început să cânte muzică pentru că „ceva îți surprinde sufletul”.

„Pentru mine era The Beatles”, continuă el. „Și niciodată nu mi-am imaginat că aș putea fi unul dintre ei. Niciodată nu mi-am imaginat că aș putea fi unul dintre starurile rock pe care le aveam în colecția de albume sau pe postere în camera mea. Îmi spuneam că este un puzzle. Era ceva despre un puzzle al armoniei, și compoziției și aranjamentului. Și eram obsedat de ideea asta că mai multe instrumente ar putea crea ceva emoțional sau ceva care ar putea să te facă să vibrezi.”

Dave își amintește pe când era „acest puști slab, tocilar, suburban din Virginia”, care apoi „s-a îndrăgostit de scena underground, de scena muzicii punl rock din America”. Era o pasiune care avea să-l urmeze și în anii ce urmau.

„Prima dată când am văzut o trupă a fost într-un bar micuț peste stradă de Wrigley Field, care se chema Cubby Bear”, își amintește. „Și vreau să spun că era o gaură în perete, în anii 80. Și am văzut această trupă de punk rock din Chocago, am avut acest monent Ramones, când mulți oameni au văzut Ramones, și erau așa: O, Doamne, sunt trei chitariști. Iar piesele durează două minute jumătate. Sau: Nu e Electric Light Orchestra. NU e Genesis. E ceva real. Am văzut asta și apoi m-am întprs în Virginia, încercând să-mi conving prietenii că asta e ceva nou, că așa ar trebui să cântăm. Nu prea a funcționat, dar am început să cânt în trupe, și acel gen de muzică, ceea ce nu a adus succes comercial. Era ceva de genul: Trebuie să cânt genul ăsta de muzică pentru că se află în sufletul meu.”

Și modul acesta de gândire nu s-a clătinat nici când muzicianul a descoperit faima împreună cu Nirvana.

Kurt Cobain era evident un incredibil autor, și era într-o legătură cu el însuși, lai cel care asculta era în legătură cu ceea ce el cânta”, spune Dave. „Dar am funcționat ca una dintre acele trupe care mergeau cu un microbuz murdar, vechi, cântând prin tot feluri de baruri. Și chiar habar n-aveam că ceea ce urma era măcar posibil să se întâmple. Îmi plăcea să cânt într-o trupă, dar nu m-am gândit niciodată că o să se întâmple ceea ce s-a întâmplat.

Totul era pur. Nu eram decât niște puști care ne jucam cu intrumentele. Și apoi, când Kurt a murit, a fost o perioadă în care nici nu am mai vrut să cânt. Chiar și să stau în spatele unor tobe îmi frângea inima. Apoi, mi-am dat seama că muzica a fost lucrul care m-a vindecat când eram mic, așa că muzica trebuie să fie lucrul care mă va vindeca și acum. Și atunci a început povestea Foo Fighters, a fost un fel de început.”

Pentru vocalistul Pearl Jam, ideea simplă de a face muzică la același nivel pur l-a menținut inspirat în perioada în care legendele grunge începuseră să capete atenție în întreaga lume.

„Credeam că dacă oamenilor le place acest album sau acest set de piese…pentru că, pe bune, am primit multă atenție chiar de la primul album, Ten, și nici măcar nu-l începusem pe al doilea”, spune Eddie. „Voiam doar să fac al doilea album, și acesta să fie mai bun. Eram ceva de genul: Dacă îți place ăsta, atunci cred că putem să facem ceva mai bun pe al doilea. Nu voiam decât să fac mai multe albume.”

sursa: Kerrang!

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button