Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Știri

Chitara lui Kurt Cobain, vândută cu peste 6 milioane de dolari

Chitara lui Kurt Cobain cu care a cântat în concertul MTV Unplugged a fost  vândută la o licitație cu suma record de 6 milioane de dolari, potrivit Rolling Stone. Precedentul record aparținea unei chitare Black Stratocaster a lui David Gilmour, care a fost vândută cu 3,95 milioane de dolari.

Ofertele pre-licitație pentru chitara Martin D-18E din 1959, cumpărată de Cobain de la Voltage Guitars din Los Angeles și modificată pentru cântatul cu mâna stângă, ajunseseră la 1 milion de dolari, deși licitația s-a deschis oficial ieri. Chitara a primit în total șapte oferte, inclusiv cel câștigător de 6.010.000 dolari, potrivit declarației de pe site-ul de licitații Julien’s Auctions.

Chitara a fost vândută împreună cu cutia originală pe care Cobain a decorat-o cu un flyer pentru albumul Feel The Darkness din 1990, al trupei Poison Idea. În cutie se află mai multe accesorii, precum coarde și trei pene.

„Această importantă chitară și-a câștigat locul de drept în istorial rock &roll, fiind un instrument la care a cântat unul dintre cei mai influenți muzicieni într-unul dintre cele mai mari și de neuitat concerte live din toate timpurile”, a declarat darren Julien, președintele casei de licitații.

Alte obiecte licitate au fost o hârtie scrisă de mână de Curt Kirkwood cu versuri pentru piesa Oh, Me a celor de la Meat Puppets, versuri bătute la mașină pentru piesa The Man Who Sold The World  a lui David Bowie și pentru  Lake Of Fire, tot a celor de la Meat Puppets și o scrisoare adresată lui Cobain de către compania de management a trupei Nirvana, trimisă cu nouă zile înainte de concertuyl Unplugged cu indicarea unor piese care ar putea fi cântate.

Anul trecut în ocotombrie, puloverul verde al lui Cobain pe care l-a purtat la același concert a fost vândut la licitație pentru 334.000 de dolari, devenind cel mai scump pulover care a fost cumpărat vreodată la o licitație.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button