Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Documentar

Cum a arătat scena grunge după albumul Soundgarden, „Louder Than Love”

Soundgarden devenea în urmă cu fix 31 de ani,  prima trupă de grunge din istorie care intra în topul american al albumelor, cu Louder Than Love. Discul a intrat pe locul 168 și va atinge poziția maximă de 108.

Soundgarden a desenat drumul schițat pentru muzica grunge cu debutul lor strălucit, Ultramega OK. Dar odată cu lansarea celui de al doilea album, Louder Than Love, cvartetul din Seattle și-a început remarcabila metamorfoză care, în câțiva ani, urma să-i transforme în niște simboluri rock.

Alte două trupe de pe scena grunge, Mudhoney și Nirvana, și-au lansat albumele lor de debut sub sigla Sub Pop, în 1989. Dar Soundgarden a devenit prima trupă grunge care a semnat cu o casă de discuri importantă atunci când au încheiat un contract cu A&M în luna mai a aceluiași ani.

Soundgarden acceptă provocarea

Pentru înregistrarea celui de al doilea album, Soundgarden a lucrat cu Terry Date, un producător cu un background bogat în muzica de rock progresiv și metal. A lucrat cu trupe ca Dream Theater și Metal Church, și va produce mai târziu Apple, albumul solo al celor de la Mother Love Bone. Aceasta a fost o trupă care, din păcate, imediat după decesul vocalului și-a încheiat cariera prematur.

A&M a oferit de asemenea trupei Soundgarden un buget mai mare și ocazia de a crea un album formidabil, care urma să-i aducă în fața unei audiențe uriașe.

Trupa a acceptat provocarea și cu Louder Than Love au demonstrat că dispun de arsenalul cu care pot concura pe scena mondială. Vocea inconfundabilă și puternică a lui Chris Cornell și-a pus imediat amprenta pe el, la fel ca și chitaristul Kim Thayil, basistul Hiro Yamamoto și bateristul Matt Cameron.

Încrederea în ceea ce pot face le-a dat curaj să experimenteze sunete, jucându-se cu riff-uri și ritm. Get On The Snake, de exemplu, este în nouă pătrimi în genul Led Zeppelin, în timp ce Gun schimbă sensul mereu: accelerează, încetinește, adăugând note care te trec cu fiori.

Un album cu forță

Atât criticii cât și fanii au fost de acord că Soundgarden a făcut un uriaș progres odată cu Louder Than Love. Rolling Stone a scris că piesele sunt „rele și pregătite de luptă” și că „Chris Cornell are un fel de răget, o voce musculară la care Ian Astbury de la The Cult poate numai să viseze”.

Kirk Hammett, chitaristul Metallica, fan Soundgarden, a fost de asemenea uimit de puterea albumului Louder Than Love. Așa cum a declarat recent pentru Classic Rock, „a încercat să captureze atitudinea trupei Soundgarden pentru riffuri puternice și impresionante” atunci când a fost inspirat să scrie Enter Sandman.

Louder Than Love a construit sound-ul grunge al trupei, iar când membrii trupei s-au reunit în 1991 pentru Badmotorfinger, au sărit de-a dreptul în inima mainstream-ului.

sursa: udiscovermusic.com

 

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button