Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Știri

Următorul album Metallica ar putea fi o creație comună a tuturor membrilor trupei

Un eventual album Metallica, următorul după Hardwired…to Self-Destruct din 2016 ar putea implica toți membrii trupei în procesul creativ de scriere a pieselor.

Cel puțin așa au lăsat să se înțeleagă unii dintre memrii trupei. Ar fi o schimbare în ritmul grupului, pentru că liderul James Hetfield și bateristul Lars Ulrich au compus toate piesele de pe albumul din 2016. Singura excepție este ManUNkind la care bassistul Robert Trujillo i-a asistat pe cei doi la muzică.

Dar, într-o discuție cu Metal Hammer, bassistul sugerează că următorul album Metallica ar putea fi rezultatul unui efort comun de colaborare între toți membrii trupei. „Nu o să vorbesc în numele celorlalți colegi ai mei”, spune Trujillo, „dar eu simt că acesta ar putea fi un proces de creație în colaborare. Iar mie personal îmi place foarte tare. Îmi place că ne aflăm în punctul în care putem colabora mai mult, și cred că este foarte entuziasmant pentru punctul în care ne aflăm, că toate ușile se deschid așa.”

Chitaristul Kirk Hammett plusează și el. De fapt, el spune că are atât de mult material pregătit pentru a contribui la următorul album al trupei, încât îi va lua foarte mult timp să-l parcurgă înainte ca grupul să revină în studio.

„Mi-ar lua practic vreo două luni să trec prin toate ideile mele”, explică Hammett. „Am foarte mult material, și așa, la un anumit moment, când toți ne vom hotărî, „OK, hai să facem un program pentru a începe să scriem piesele și să le înregistrăm”. Sunt gata, sunt acolo din prima zi”.

Fanii Metallica știu că Hammett a avut cam 400 de idei de riff pentru cel mai recent album al lor, dar niciunul nu a ajuns la urechile lor. Bine, asta poate fi și din cauză că peste 250 dintre ele s-au pierdut când chitaristul și-a pierdut telefonul în care le stocase.

Poate că albumul cu nr.11 va fi un loc bun unde Hammett să așeze unele dintre aceste idei.

Dar nu toate albumele au fost compuse numa de Hetfield și Ulrich. Pe albumul Death Magnetic din 2008, Trujillo a participat activ la procesul de scriere, iar cel din 2003, St. Anger a fost atribuit în mod colectiv lui Hetfield, Ulrich, Hammett și producătorului Bob Rock.

 

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button