Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Știri

AC/DC a lansat „Shot In The Dark”. Viitorul album îi este dedicat lui Malcolm Young

AC/DC a lansat în această dimineață Shot In The Dark, primul single de pe viitorul album, PWR/Up, care va fi lansat la 13 noiembrie. După o lungă perioadă de zvonuri de reunire a trupei și lansarea unui nou album, iată că totul s-a concretizat. Iar vocalistul Brian Johnson, bassistul Cliff Williams și bateristul Phil Rudd au revenit oficial în AC/DC.

„Are acel vibe grozav al AC/DC”, a declarat Angus Young pentru Rolling Stone. „Titlul este puțin obraznic, pentru că tuturor ne place câteodată să bem un păhărel de ceva noaptea sau niște shoturi în întuneric. M-am bucurat când compania de înregistrări l-a ascultat și au simțit că este un cântec puternic și că ar trebui să fie primul pe care oamenii să-l asculte”.

Într-un nou interviu pentru Rolling Stone, Angus Young, Brian Johnson și Cliff Williams au vorbit despre impulsul de a se reuni, realizarea albumului și cum l-a influențat chitaristul Malcolm Young.

Deși acesta a murit în 2017, după o lungă luptă cu demența, prezența lui se simte pe tot albumul. „Această înregistrare îi este cumva dedicată lui Malcolm, fratele meu”, spune Angus. „Este un tribut adus lui, așa cum Back In Black a fost un tribut adus lui Bon Scott”.

Așa cum a explicat Angus, a căutat mult prin muzică încă nelansat. „Au fost multe idei de cântece grozave din perioada Black Ice. ”, spune Angus. „La vremea aceea, Malcolm mi-a spus: Le lăsăm deoparte acum. Dar dacă vom continua, se vor aduna. Le punem pe celălalt album.. Ideea asta am avut-o mereu în minte. Când le-am reascultat, am spus: Dacă e să facă ceva în viața asta, trebuie să înregistrez piesele astea pe un album și să le dau lumii.”

Totuși, când Angus a început să se gândească la înregistrarea unui nou album, Johnson, Williams și Phil Rudd nu mai făceau parte din trupă. Johnson plecase din cauza pierderii auzului, Williams se retrăsese din trupă în 2016 după ultimul turneu al trupei, iar Rudd avea probleme grave cu legea în Noua Zeelandă, fiind inclusiv condamnat la detenție la domiciliu fiind condamnat pentru deținere de droguri și ameninșări cu moartea. Ideea reuniunii s-a născut la înmormântarea lui Malcolm în 2017.

„Phil a venit și era într-o formă bună”, își amintește Angus despre momentul când l-a văzut pe Rudd la înmormântare. „Făcea față destul de bine situației. Făcea terapie și încerca să se pună pe picioare. Era bine.”, adaugă Johnson. „Îl apărăm pe Phil până în pânzele albe. Ceea ce s-a întâmplat, nu este Phil pe care îl cunoaștem.”

Cât despre pierderea auzlui lui Johnson, „era ceva foarte serios. Nu mai puteam auzi tonalitățile chitarelor. Era o surzenie oribilă. Nu prea mai puteam cânta. Mă simțeam prost în fața băieților și a publicului. Era îngrozitor.”

Vocalistul a mers la un specialist care i-a prezentat un device pe care să-l poarte în ureche și care i-a permis să cânte din nou. „Prima dată când a venit a adus chestia asta cu el care arăta ca o baterie de mașină”, spune Johnson. „Ce dracului e asta? O să-l miniaturizăm, a spus el. A durat doi ani și jumătate. Venea o dată pe lună. Stăteam și era ca dracu cu toate firele alea și ecranele de computer și toate zgomotele. Dar a meritat. Tot ce pot să vă spun este că folosește structura osoasă din craniu ca un receptor. Cam atât pot să vă spun.”

Așa cum povestesc, mare parte din album a fost înregistrată în vara anului 2018, în șase săptămâni petrecute în Vancouver, Canada cu producătorul Brendan O’Brien. Pe lângă Shot In The Dark, alte titluri de cântece sunt: Money Shot, Demon Fire și Witch’s Spell. Malcolm Young este creditat ca autor pe fiecare piesă împreună cu Angus.

POWER UP Tracklist

1. “Realize”
2. “Rejection”
3. “Shot in the Dark”
4. “Through the Mists of Time”
5. “Kick You When You’re Down”
6. “Witch’s Spell”
7. “Demon Fire”
8. “Wild Reputation”
9. “No Man’s Land”
10. “Systems Down”
11. “Money Shot”
12. “Code Red”

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button