Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Documentar

10 ani de la ultimul concert al lui Malcolm Young

La 28 iunie 2010, chitaristul Malcolm Young a urcat pe scenă împreună cu trupa sa, AC/DC, pentru un concert în Bilbao, Spania. Nu se știa la vremea aceea, dar acesta urma să fie ultimul său concert cu trupa.

Concertul din Spania a fost ultimul din turneul mondial al trupei pentru promovarea albumului Black Ice. După mai mult de doi ani petrecuți pe drumuri în turneu, ceea ce a inclus opriri în 29 de țări diferite, AC/DC se pregătea de odihnă.

Problemele de sănătate ale lui Malcolm l-au pus la grea încercare în timpul turneului, chitaristul fiind nevoit să reînvețe cântecele pe care le știa pe de rost înainte. Dar, a fost hotărât să termine turneul și a primit îngrijiri medicale în permanență în timpul deplasării.

AC/DC își propusese să facă o pauză de câțiva ani, lansând în 2012 Live at River Plate pentru a-și satisface fanii în timp ce membrii trupei se gândeau la un alt album de studio.

În 2014, s-au adunat pentru a înregistra Rock or Bust , dar Malcolm nu a putut să se alăture membrilor trupei pe care el împreună cu fratele său, Angus, au fondat-o. La vremea respectivă au emis o declarație de presă: „După 40 de ani de ani dedicați trupei AC/DC, chtaristul și membrul fondator al trupei, Malcolm Young, va lua o pauză din cauza problemelor sale de sănătate. Malcolm dorește să le mulțumească numeroșilor fani din lumea întreagă pentru dragostea lor eternă și susținere. În lumina acestei vești, AC/DC solicită ca viața privată a lui Malcom și a familiei sale să fie respectată în această perioadă. Trupa va continua să facă muzică.”

Deși Rock or Bust urma să fie primul album AC/DC fără Malcolm la chitară ritmică, rockerul încă va participa la scrierea fiecărei piese de pe noul LP. Stevie Young, nepotul lui Malcolm care mai colaborase cu grupul, i-a luat locul, cântând pe album și în turneul de promovare al acestuia. În timpul lansării și promovării albumului au mai fost efectuate schimbări în componența grupului: bateristul Phil Rudd se lupta cu probleme legale și a trebuit să fie înlocuit cu Chris Slade, în timp ce Brian Johnson a ieșit din lumea muzicii din cauza problemelor de auz care s-au agravat în urma concertelor. A fost înlocuit cu Axl Rose pentru ultimele 22 de concerte ale turneului.

La 18 noiembrie 2017, Malcolm Young a murit la 64 de ani, ca urmare a efectelor produse de demență. Vestea morții rockerului a șocat lumea muzicii. Eddie Van Halen și-a amintit de chitarist ca „inima și sufletul AC/DC”, în timp ce Slash a spus că moartea lui Malcolm a fost „o zi monumental de tristă în Rock’n Roll”.

Mai mulți artiști au adus un tribut muzicianului trecut în neființă în cadrul concertelor lor live, inclusiv Guns N’Roses care a făcut un cover la Whole Lotta Rosie, Foo Fighters la Let There Be Rock, Billy Joel a cântat Highway to Hell, iar starul country Chris Stapleton, You Shook Me All Night Long.

Între timp, fostul membru al trupei, Johnson a dat publicității o declarație de presă pentru a-i mulțumi fostului său coleg de trupă. „Sunt foarte trist de decesul prietenului meu Malcolm Young”, a scris cântărețul. „Nu-mi vine să cred că a murit. Ne distram așa de bine în turneu. A fost un geniu al chitării, riffurile sale au devenit legendă, ca și el. Toată dragostea și simpatia mea soției sale Linda, copiilor Kara și Ross, și Angus, care sunt devastați… așa cum toți suntem. A lăsat o moștenire pe care nu cred că mulți o pot lăsa. Nu i-a plăcut niciodată celebritatea, era prea modest pentru asta. A fost cel care a creat AC/DC pentru că a spus „nu exista Rock ‘n’ Roll’. Sunt mândru că l-am cunoscut și că i-am fost prieten, și îmi va fi foarte dor de el. te salut, Malcolm Young!”

Deși moartea lui Malcolm a lăsat un gol ireparabil în trupă, asta nu a însemnat finalul trupei.

În 2018, au început să apară zvonuri legate de lansarea unui nou album de studio al trupei, suspiciuni susținute și de apariția unor fotografii ale membrilor trupei, împreună, în Vancouver. Rudd părea că a revenit în grup, dar și mai surprinzător, și Johnson. Inginerul de sunet al trupei a confirmat că trupa „lucrează la ceva” în studio, iar asta a pus gaz pe foc.

JAM Magazine a relatat că noile piese au fost construite în jurul părților de chitară înregistrate de Malcolm „cu cinci ani înainte  de LP-ul Black Ice”. La acea vreme, Angus și Malcolm Young trăiau în aceeași casă și practic au scris sute de cântece, multe au fost înregistrate și păstrate.” Apoi, le-au mai cizelat, iar Angus „a selectat cele mai bune cântece dintre aceste înregistrări” și că le vor folosi ca bază pentru ceea ce urmează să mai creeze trupa.

În decembrie 2019, Dee Snider a scris un mesaj pe Twitter prin care afirma că un nou album AC/DC era în lucru. „Toți cei patru membri s-au reunit alegând piesele înregistrate de Malcolm când încă era în viață”, a explicat liderul Twisted Sister. „Nepotul lui Malcolm, Stevie Young îl înlocuiește (a mai făcut-o de câteva ori înainte). E aproape la fel ca trupa originală.”

Deși aceste cântece încă nu au văzut lumina zilei, furnizează o rază de speranță pentru fanii din întreaga lume.

sursa: Ultimate Classic Rock

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button