Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Știri

AC/DC a ținut secrete detaliile legate de noul album chiar și pentru inginerul de sunet

AC/DC va lansa noul single mult așteptat, Shot In The Dark, peste două zile. Va fi muzică nouă auzită de la trupa lui Angus Young din 2014 încoace, de la albumul Rock Or Bust. Trupa a lansat un prim preview săptămâna trecută.

În timp ce noi așteptăm premiera noului cântec, a ieșit la iveală că Angus Young a păstrat vestea revenirii lui Brian Johnson, Cliff Williams și Phil Rudd atât de bine încât nici inigenrului de sunet, Mike Fraser, cu care trupa colaborează de foarte multă vreme nu i s-a spus despre implicarea acestora în nou abum, decât atunci când a sosit la studioul Warehouse din Vancouver pentru  a începe să-și facă treaba la butoane.

Multe lucruri nu prea știa Fraser despre viitorul album care urma să apară și despre care se zvonește că s-ar numi PWR/UP. „Din câte știam, Brian se retrăsese, Cliff se retrăsese și cu Phil și unele dintre problemele pe care le avusese în țara natală (Noua Zeelandă”, cine știa dacă poate părăsi țara”, declara Fraser pentru AC/DCFans.Net podcast. „Am intrat în studio…în prima zi, habar n-aveam ce urma să se întâmple. Când am ajuns nu mai venise nimeni din trupă, dar erau mulți tehnicieni, iar unul dintre ei a spus: Hei, știi ce urmează să se întâmple? Și am spus: Habar n-am. Știu doar că suntem aici și ne pregătim. Și atunci mi-a zis: Ei bine, toatp trupa e aici: Brian, Cliff, Phil și Stevie, sunt aici și suntem gata să facem un nou album. A fost o surpriză șocantă, uluitoare.”

Potrivit lui Fraser, trupa a petrecut șase săptămâni în Vancouver pentru a lucra la album cu producătorul Brendan O’Brien, care a mai produs și Black Ice în 2008 și Rock Or Bust în 2014 în același studio din Vancouver, înainte de a merge la Los Angeles pentru mixaje.

„Angus a venit cumva cu multe idei și riffuri și nu cu multe cântece complete”, a declarat Fraser. „Dar a fost la fel ca la Rock Or Bust. Pentru că el și Malcolm scriseseră tone de cântece înainte ca Mal să moară. Are o comoară întreagă cu idei și riffuri și chestii de genul ăsta. Așa că eu cred că a petrecut niște ani să pună chestiile astea cap la cap înainte de a veni în studio.  A intrat în studio, s-a așezat cu o mulțime de demouri pe care le făcuse. El și Brendan O’Brien, care a produs albumul, au trecut în revistă toate ideile și a spus: E grozav. E un cântec bun. Hai să pune un riff aici.”

„A avut vreo trei sau patru cântece aproape complete care s-ar putea să fi fost ajustate, să adauge un refren sau ceva de genul acesta. Dar da, totul a venit cumva din grămada aceea de cântece la care au lucrat Angus și Mal de-a lungul anilor. Așa că au trebuit să aleagă și să pună cap la cap cântecele înainte de a le înregistra. Cred că au ptrecut o zi sau ceva de genul ăsta făcând asta. Lucrul cu oamenii ăștia este practic un live în studio. Ceea ce auzi este ceea ce fac, ceea ce primești. Se aprind foarte repede. Și lucrează foarte bine împreună, pentru că au lucrat împreună foarte mult timp: sunt o unitate.”
Nu se cunoaște data lansării viitorului album, dar se zvonește că PWR/UP ar putea să apară în noiembrie.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button