Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Documentar

Green Day: „Rock’n’roll-ul te ajută să dansezi în timpul apocalipsei”

Trupa Green Day a lansat recent noul lor album de studio Father of All Motherfuckers care se bucură de un succes enorm, grupul rămânând chiar și după atâția ani cel mai important reprezentant al punk-rock-ului. Cei de la The Guardian au stat de vorbă cu membrii trupei.

Anul acesta trupa va împlini 34 de ani. Nici o altă trupă de punk nu a rezistat atât. Sex Pistols a trăit 3 ani, The Clash 10 ani, Ramones 22.

„Bine ai venit în America lui Trump”, oftează bassistul Mike Dirnt întâmpinându-și musafirul de la The Guardian, după ce acesta spune că este șocat de cât de mulți oameni fără adăpost disperați a văzut în San Francisco. „Un loc unde bogatul devine mai bogat, iar săracul mai sărac. Din păcate, cred că încă nu am văzut tot”. Trupa deține mai multe afaceri în Oakland – este important pentru noi să facem ce putem să ridicăm zona noastră de origine”, spune Dirnt – în timp ce Armstrong încă mai merge la proteste și concerte punk în localuri.

Armstrong este fanul unor noi trupe precum ShitKid, the Chats and White Reaper.

Noul album Green Day se numește Father of All Motherfuckers și , suprinzător pentru o trupă cunoscută în primul rând pentru albumul protest împotriva lui Bush American Idiot, ei spun că Donald Trump i-a influențat foarte puțin pentru noul album. În același timp, ei insisită că este un album politic.

„E totul acolo în cântece”, spune Armstrong. „ Cânt despre șovini sau alt băiat de culoare împușcat în oraș”. Este un vers despre rucsacii anti-glonț proiectate pentru a proteja în timpul atacurilor armate din școli, „una dintre cele mai absurde idei pe care am auzit-o vreodată”. Dar armstrong nu vrea să fie atât de exact. „Tot ce se întâmplă în lume este acolo, pe Twitter. Este derutant și provoacă depresie. Chiar am vrut să creez un fel de evadare pentru oameni; dar n-am vrut să fie atât de evidentă”.

El continuă: „Climatul politic actual din care pur și simplu nu prea pot să mă inspir. Am o tonă de sentimente legate de ele. Cred că Trump este un rahat. Cred că liderul senatorilor majoritari, Mitch McConnell este răul în persoană. Nu le pasă decât de bogați și în niciun caz de oamenii obișnuiți. Și nu găsesc inspirație în asta. este deprimant. Este greu să dansezi când nju te poți da jos din pat.”

„Iar lumea a devenit foarte divizată”, spune toboșarul Tre Cool. „Am vrut să încercăm să aducem oamenii împreună.”

Despre Father of All Motherfuckers, Armstrong spune că „este un omagiu adus rădăcinilor muzicii rock’n’roll, cea care ne-a inspirat să facem acest album. Nu mă refer numai la punk rock. (…) Vom continua să facem materiale care contează. Întotdeauna îmi doresc ca ceea ce facem să se simtă ca atunci când am cântat prima oară la Gilman sau prima dată când am făcut operă rock”.

Prin această admirație față de rock’n’roll, Green Day încearcă să revendice ceva din esența națiunii. În loc să se ia de Trump în cântece, există un anumit pozitivism și un spirit de acțiune. Se simte ca o înregistrare despre o națiune îndrăgită, nu națiunea care există acum. ” Cred că rock’n’roll de calitate a avut întotdeauna această abilitate de a transcede”, spune Dirnt. „ Un cântec poate fi despre pierderea unui prieten sau orice nenorocire s-a abătut peste tine…dar un material bun te ia de mînp și te face să dansezi pe timpul apocalipsei. Îmi place să cred că asta încercăm să facem.”

sursa: The Guardian

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button