Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Știri

Povestea din spatele piesei: „Jump”

În urmă cu 36 de ani, piesa Jump a trupei Van Halen intra pe locul 1 în SUA și va rămâne pe cea mai înaltă poziție timp de cinci săptămâni.

Cu trei ani înainte, Eddie Van Halen compusese linia melodică de la piesa Jump, dar colegii de trupă n-au fost suficient de impresionați, astfel încât au dat piesa deoparte urmând să decidă ce să facă cu ea. Peste doi ani, producătorul Ted Templeman l-a abordat pe David Lee Roth și l-a rugat să o asculte încă o dată, ceea ce a și făcut. Apoi a venit cu versurile după ce a văzut la televizor o știre cu un bărbat care amenința să se sinucidă aruncându-se după o clădire. Pe parcurs, versurile piesei au evoluat de la un ton sumbru. După ce a scris versurile, Eddie a spus: „Am terminat vocile într-o după amiază și am mixat în acea seară”.

Jump nu a făcut altceva decât să cimenteze tensiunile și certurile pe subiecte muzicale dintre Eddie și Dave, care au culminat, din nefericire, cu momentul în care trupa a anunțat că David Lee Roth avea să părăsească grupul. Dar, dincolo de asta, Jump a reprezentat un uriaș succes muzical și comercial.: a fost  în Billboard Hot 100, pe locul 7 în topul Marii Britanii și s-a vândut în mai mult de un milion de copii în America.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button