Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Știri

Neal Morse anunță „Sola Gratia”, un nou album solo

Neal Morse a anunțat că va lansa la 11 septembrie un nou album solo de rock progresiv, Sola Gratia. Morse a semnat din nou cu fosta casă de discuri InsideOut Music care va lansa noul album.

Albumul, din punct de vedere conceptual, are la bază povestea apostolului Pavel și va fi realizat împreună cu membrii Neal Morse Band, Mike Portnoy (tobe), Randy George (bass) și Eric Gilette (chitară), dar și cu Bill Hubauer și Gideon Klein.

„Vorbeam cu soția mea, Cherie, despre Morsefest 2020 și mi-a spus că ar fi bine pentru mine să fac un album solo”, explică Morse. „Mie mi s-a părut că a spus „album Sola” și – pentru că unele dintre ei implică urmărirea agresivă a lui Pavel de către creștini, am văzut o legătură cu unele dintre temele persecutiei în „Sola Scriptura””

Muzica a fost înregistrată „virtual” în luna aprilie a acestui an, în timpul izolării din cauza coronavirusului: „Este primul album pe care l-am înregistrat vreodată acasă: am trimis track-urile de bază și am întrebat dacă vor să rearanjeze lucrurile, dar ei au spus: Nu, este grozav!, așa că au cântat pe ele și și-a trimis fiecare partea lui înapoi. Nu a fost un mod ușor de a face un album, dar procesul de creație are întotdeauna provocările sale, indiferent de cum o faci.”

Așa cum explică Morse, acest proces a fost cel care a decis că Sola Gratia va fi un album Neal Morse, solo, în loc să fie semnat de The Neal Morse Band: „Cu The Neal Morse Band, întreaga trupă colaborează la scrierea pieselor, iar în timp ce Eric Gillette cântă la chitară și Bill Hubauer adaugă niște clape pe ici pe colo pe acest album, niciunul dintre ei nu a scris la acest album.”

Coperta pentru Sola Gratia a fost creată de un vechi colaborator, Thomas Ewerhard.

Morse va cânta în premieră Sola Gratia live la convenția anuală Morsefest din 18-19 septembrie. Un număr foarte limitat de persoane va putea fi prezent, dar evenimentul va fi transmis și pe streaming online.

sursa: Prog

 

 

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button