Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Știri

Metallica, despre concertele drive-in: „Noua ordine mondială are nevoie de o nouă abordare mondială”

Băieții de la Metallica s-au reîntâlnit săptămâna trecută pentru a filma concertul care urmează a fi difuzat în drive-in-urile din America la 29 august.

Menținând distanțarea socială față de oricine în afara trupei în timpul cântării – „echipă, tipii de la lumină, de la sonorizare, cei care filmau, chiar cei de la catering” – potrivit chitaristului Kirk Hammett – cu masca pe față, trupa spune că a fost o experiență ciudată, dar un mod de reconectare unii cu alții. Chiar dacă, așa cum observă Lars Ulrich, „au fost cu mult mai puțini oameni decât ultimele dăți când am cântat”.

„Este grozav să cântăm din nou și să fim iarăși împreună”, a declarat bateristul într-un interviu exclusiv pentru Kerrang!.

„Nu au fost atât de mulți oameni cu câți eram obișnuiți, dar bucuria de a cânta împreună și având șansa de a cânta a fost mai mare. Acum ne bucurăm de faptul că este încă posibil să ne conectăm între noi. Ajungem în drive-in-uri, vedem ce se întâmplă, apoi vom continua să experimentăm și să ajungem la cât mai mulți fani posibil în cel mai bun mod în care putem. Și a fost bine să ieșim din case.”

Despre cum să faci concerte în siguranță, Kirk explică faptul că este foarte important să urmezi recomandările medicale, chiar dacă este ciudat, dar este de acord cu Lars că să ajungi să cânți este mai important decât pregătirea dinainte pe care o implica asta.

„A trebuit să facem teste COVID în fiecare zi dinainte, iar toată lumea din clădire a trebuit să poarte mască”, spune el. „Este pur și simplu ceva ce trebuie să faci, dar având în vedere alternativa, adică să nu faci nimic, aș face asta oricând. M-am simțit foarte bine să cânt din nou, să interacționăm între noi și să creăm energie împreună.”

Cât despre ideea de a face astfel de concerte, dacă este o soluție bună pentru problemele actuale când nu are loc niciun turneu, și Kirk și Lars rămân deschiși. Ambii admit că nu este același lucru, dar că este bine să experimentezi și să încerci ceva să dai fanilor, o experineță, chiar dacă nu este așa cum erau obișnuiți.

„Este interesant, este experimental”, spune Lars. „Evident, noua ordine mondială are nevoie de o nouă abordare mondială. Încercăm să ne dăm seama cum ne-am putea conecta cu fanii noștri și cum am putea contribui și aduce muzica oamenilor într-o formă sau alta. Garth Brooks a făcut un astfel de concert acum șase săptămâni, a fost primul, apoi a făcut-o Blake Shelton, și acum noi. Până acum, totul este bine și suntem optimiști. Să sperăm că fanii vor aprecia că încercăm noi modalități.”

„Este o cauză bună și este bine să faci lucruri pentru oameni”, adaugă Kirk. „Sunt foarte mulți oameni plictisiți, inclusiv eu, așa că lucruri de genul ăsta și S&M2 pot scoate lumea dintr-o stare de spirit proastă și să găsesc ceva bun”.

S&M2, albumul live al concertului cu Orchestra Simfonică din San Francisco va fi lansat la 28 august.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button