Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Știri

Chitara cu care Chris Cornell a cântat pe „Superunknown”, scoasă la licitație

O chitară la care a cântat Chris Cornell pe albumul de succes al trupei SoundgardenSuperunknowna fost scoasă la licitație.

La chitara Candy Apple Red Fender Jazzmaster model 1966 a cântat Chris Cornell în timpul înregistrărilor acestui album și în timpul concertelor live My Wave și The Day I Tried To Live din turneele trupei din 1993 și 1994, dar și la MTV Live N’ Loud în 1996.

Potrivit producîtorului Michael Beinhorn, Cornell a cântat la trei chitare pe albumul Superunknown: o Gretsch Duo Jet, o Gretsch Silver Jet cu tăietură dublă și o Jazzmaster, folosită și pentru single-ul Fell on Black Days. „Era una dintre cele mai bune Jazzmaster la care am cântat în viața mea”, spune Beinhorn pentru Music Tech.

Cornell i-a dăruit chitara prietenului său din copilărie Chris Bond pentru a evita ca aceasta să ajungă pe mâinile primei sale soții, Susan Silver, în timpul divorțului din 2004. Bond a scos-o acum la licitație la GPtta Have Rock and Roll. Va fi cumpărată împreună cu o scrisoare de proveniență din partea lui Bond, o evaluare certificată și un certificat de autenticitate din partea Gotta Have Rock and Roll.

Se estimează că această chitară va fi vândută pentru o sumă cuprinsă între 175 000 și 250 000 de dolari. Licitația începe de la 125 000 de dolari și va avea loc mâine, 4 decembrie.

Vor mai fi scoase la licitație chitări ale lui Eric Clapton, Jimmy Page, Bruce Springsteen, Chuck Berry, Jimi Hendrix, un șal de pene roz purtat de Jimi Hendrix pe coperta unei reviste, desenul original pentru coperta albumului Kiss Rock And Roll Over și un Ferrari negru care i-a aparținut lui Eddie Van Halen.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button