Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Știri

Albumul „Paranoid” de la Black Sabbath – o emblemă a heavy-metal-ului

Black Sabbath lansa acum jumătate de secol în America cel de al doilea album al trupei, „Paranoid”. Pe disc se află trei piese importante ale trupei: „Paranoid”, „Iron Man” și „War Pigs”.Este greu să ne imaginăm ce ar fi însemnat heavy-metal fără riff-ul de pe „Iron Man”, „substanța” muzicală din „War Pigs” și sunetele explozive de pe „Paranoid”.
Cu câteva luni inainte, mai exact în septembrie, acesta fusese lansat în Europa. Materialul avea să aducă trupei cinci discuri de platină și două de aur.

Paranoid este important pentru că este <<planul de funcționare>> pentru heavy-metal”, spunea Rob Halford, liderul Judas Priest. „A condus lumea într-un nou sound și pe o nouă scenă.” De la prima piesă până la ultima, vocea tăioasă a lui Ozzy schițează toate subiectele abordate de viitoarele generații în acest gen muzical: moartea iminentă, droguri, războiul nuclear, brutalitatea, autocrații nepăsători, iubirea predestinată și deziluzia generală. Muzica este întunecată și sumbră cu riffuri de chitară inspirate din blues. Albumul are chiar și un solo de tobe.

Paranoid a fost sound-ul realității Black Sabbath, o pledoarie pentru a înțelege că rezonează cu milioane de oameni care sunt la fel de nemulțumiți, dintre care, mulți vor forma trupe precum Metallica, Pantera și Slipknot – grupuri care vor schimba fața metalului, dar și lumea. „Au fost oameni din diverse trupe care mi-au spus că au fost foarte influențați de Black Sabbath”, a declarat Osbourne la un moment dat. Dincolo de toate, albumul a fost o chemare „la arme” a metalului, și de atunci înainte i s-a răspuns tare și hotărât.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button