Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Știri

A murit Peter Green, co-fondator Fleetwood Mac

Peter Green, co-fondator al trupei Fleetwood Mac a murit la vârsta de 73 de ani, anunță BBC.

Reprezentanți ai familiei au scris într-o declarație oficială: „Cu mare tristețe în suflet, familia lui Peter Green anunță decesul acestuia în acest weekend, în somn. O declarație mai detaliată va fi furnizată în zilele următoare.”

Chitaristul de blues și rock, originar din Bethnal Green din estul Londrei, a format Fleetwood Mac împreună cu bateristul Mick Fleetwood în 1967.

Autorul unor titluri precum „Albatross” şi „Oh Well”, care au modelat stilul grupului şi l-au făcut celebru în lume, Peter Green a compus şi „Black Magic Woman”, piesa imortalizată apoi de Carlos Santana în 1970. În acelaşi an, probleme psihice şi de dependenţă l-au obligat pe Peter Green să renunţe la trupă şi la muzică pentru o perioadă. A fost diagnosticat cu schizofrenie şi a rămas în spital până la mijlocul anilor ’70.

Peter Green a fost unul dintre cei opt membri ai trupei (Mike Fleetwood, Stevie Nicks, Lindsey Buckingham, John McVie, Christine McVie, Danny Kirwan şi Jeremy Spencer) care a fost inclus în Rock Roll Hall of Fame în 1998. Trupa a cunoscut numeroase schimbări în componenţă şi diferite niveluri de succes. De la înfiinţarea trupei şi până în 1974, nicio formulă a grupului nu s-a menţinut mai mult de doi ani. Singurul membru prezent în trupă de la formare şi până în prezent este toboşarul Mick Fleetwood.

Albumele lansate de Fleetwood Mac au fost vândute în peste 100 de milioane de discuri la nivel mondial.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button