Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Documentar

27 de muzicieni care ne-au părăsit când aveau 27 de ani

Erau tineri. Se bucurau de succes. Mai aveau multe de spus în muzică atunci când au părăsit lumea asta. Ei sunt cei 27 de muzicieni care ne-au părăsit când aveau 27 de ani.

Kurt Cobain (Nirvana)

Liderul trupei Nirvana a intrat în negrul „Club 27” după ce s-a sinucis în 1994. Decesul lui  Kurt Cobain este cel care a adus în atenția publicului noțiunea de „Club 27”.

Jim Morrison (The Doors)

Simbolul etern al trupei The Doors a murit în iulie 1971 din cauza unui atac de cord, în cada din apartamentul său din Paris. S-a suspectat că ar fi murit din cauza unei supradoze de heroină, dar nu a fost efectuată  nicio autopsie.

Jimi Hendrix

Probabil cel mai mare chitarist al tuturor timpurilor, Jimi Hendrix a murit asfixiat în 1970. O combinație de vin roșu cu pastile de somn (se pare, mai puternice decât s-ar fi așteptat) ni l-a luat de lîngă noi.

Brian Jones (The Rolling Stones)

Chitarist The Rolling Stones, dar capabil să cânte la mai multe instrumente, Brian Jones s-a înecat în propria piscină în iulie 1969. Brian Jones a contribuit la două cântece ale trupei, pentru albumul Let it Bleed.

Janis Joplin

Cântăreața Janis Joplin a murit la vârsta de 27 de ani la 4 octombrie 1970 din cauza unei supradoze cu heroină, la numai câteva zile de la moartea lui Jimi Hendrix.

Gary Thain (Uriah Heep)

Bassistul Uriah Heep, Gary Thain, a murit în decembrie 1975 din cauza unui blocaj respirator provocat de supradoza cu heorină.

Dave Alexander (The Stooges)

Dave Alexandre, primul bassist al trupei The Stooges, a murit în 1975 din cauza pneumoniei și a pancreasului inflamat. Abuzul de alcool al lui Alexander a contribuit la prematura dispariție a bassistului.

Ron ‘Pigpen’ McKernan (The Grateful Dead)

Clăparul și vocalul Grateful Dead, Ron ‘Pigpen’ McKernan, a murit la 8 martie 1973 din cauza unei hemoragii interne provocate de excesul de alcool. Fost iubit al lui Janis Joplin, Pigpen moare la aceeași vîrstă și la mai puțin de trei ani după decesul artistei.

Souroush Farazmand (The Yellow Dogs)

Chitaristul Yellow Dogs, Sourosh Farazmand (27 de ani) și bateristul Arash Farazmand au fost uciși într-un atac armat în Brooklyn, New York, la 11 noiembrie 2013. Cei doi muzicieni și un prieten au fost împușcați de un coleg muzician iranian care a fost la un moment dat asociat cu o trupă care se presupunea că este apropiată The Yellow Dogs.

Kristin Pfaff (Hole)

La numai două luni de la decesul lui Kurt Cobain, văduva acestuia și lidera trupei Hole, Courtney Love, a pierdut alt om important în viața ei. Bassista trupei Hole, Kristen Pfaff, suferea de dependența de heroină, murind în urma unei supradoze, tot la 27 de ani, în anul 1994.

Nicole Bogner (Visions of Atlantis)

Cântăreața Nicole Bogner, lidera trupei austriece de metal Vision of Atlantis (din 2000 până în 2005) a murit în urma unei crunte bătălii cu „o boală severă care a chinuit-o o lungă perioadă de timp”.

Sean McCabe (Ink & Dagger)

Vocalul Sean McCabe a murit în 2000 înecat cu propria vomă după ce și-a pierdut cunoștința în urma consumului de alcool. A fost găsit în camera unui motel din Indiana.

D. Boon (Minutemen)

La 22 decembrie 1985, o dubiță în care se afla Boon a ieșit de pe carosabil aruncându-l prin ușile din spate. Liderul trupei Minutmen a murit din cauza gâtului rupt.

Jeremy Michael Ward (The Mars Volta)

Jeremy Michael Ward de la Mars Volta a murit la 27 de ani în urma unei supradoze, la 25 mai 2003, cu numai câteva luni înainte ca trupa să lanseze albumul de debut ‘De-Loused in the Comatorium.’

Helmut Kollen (Triumvirat)

Fostul bassist și vocal al trupei germane de rock progresiv Triumvirat, Helmut Kollen, a murit asfixiat cu monoxid de carbon în garajul său. Muzicianul a lăsat motorul mașinii pornit în timp ce asculta  noua muzică la care lucra.

Thomas Fekete (Surfer Blood)

Chitaristul trupei Surfer Blood, Thomas fekete a murit în 2016 din cauza complicațiilor provocate de o formă rară de cancer.

Chris Bell (Big Star)

Chris Dell, voce și chitară în trupa Big Star, a murit la 27 decembrie 1978 după ce a pierdut controlul mașinii sale sport care a intrat într-un stâlp de iluminat. A murit pe loc.

Anton Yelchin (The Hammerheads)

Anton Yelchin a murit în urma unui accident ciudat la 19 iunie 2016. Cunoscut în special pentru rolul său din „Star Trek Beyond”, Yelchin a cântat și la chitară în trupa The Hammerheads.

Pete Ham (Badfinger)

Cu numai trei zile înainte de aîmplini 28 de ani, vocalul și chitaristul trupei Badfinger, Pete Ham, s-a sinucis. Era distrus de situația proastă financiară și de neînțelegerile cu managerul trupei.

Mia Zapata (The Gits)

Lidera trupei Gits, Mia Zapata a murit în urma unui eveniment nefericit. Zapata a fost răpită în 1993, corpul ei fiind descoperit în mai puțin de două ori de la răpire. A fost bătută, violată și sugrumată până a murit.

Alan Wilson (Canned Heat)

Alan Wilson era chitarist, vocal și cântăreț la muzicuță în trupa Canned Heat. A murit în urma unei supradoze cu barbiturice, la 3 septembrie 1970. Nu se știe cu exactitate dacă a fost un accident sau o sinucidere, dar se cunoaște faptul că Wilson suferea de depresie și mai încercase să se sinucidă și înainte.

Jacob Miller (Inner Circle)

Liderul și vocalul grupului Inner Circle, Jacob Miller, a murit în 1980. Un prieten apropiat al lui Bob Marley, Miller și-a pierdut viața într-un accident de mașină.

Richey James Edwards (Manic Street Preachers)

Chitaristul Richey James Edwards a dispărut în mod misterios în 1995, și nu a mai fost găsit. Se presupune că este mort.

Pete de Freitas (Echo & the Bunnyman)

Pete de Freitas s-a alăturat colegilor din trupa de punk Echo & the Bunnymen în 1979. 10 ani mai târziu murea într-un accident de mașină.

Kami (Malice Mizer)

Ukyō Kamimura a fost baterista trupei Malice Mizer. A murit în iunie 1999 după ce a suferit o hemoragie în somn.

Bryan Ottoson (American Head Charge)

Trupa „American Head Charge” și-au pierdut chitaristul în mijlocul turneului din 2005. Bryan Ottoson a fost găsit mort de colegii săi de trupă pe bancheta microbuzului cu care se deplasau în turneu.

Leslie Harvey (Stone the Crows)

Poate că este cea mai bizară moarte din această listă. Chitaristul Leslie Harvey de la trupa Stone the Crow s-a electrocutat cu un microfon în tîmpul unei cântări live, în 1972. 1.000 de fani din Swansea (Țara Galilor) au fost martori unui accident fatal.

sursa: Loudwire

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button