Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Documentar

(VIDEO) Cei mai buni chitariști ai tuturor timpurilor

Când spui rock și blues spui chitară. Iar lumea este un loc mai bun de trăit datorită acestor șase corzi. Ne permitem să alcătuim o listă cu 10 legendari chitariști, considerați de noi a fi deschizători de drumuri.

Jimi Hendrix

Haideți să fim sinceri. E foarte posibil ca rockul să nu mai aibă vreodată un chitarist atât de vizionar. Nu numai că Hendrix a extins posibilitățile nebănuite a ceea ce poate face o chitară, dar a descoperit  incredibile locuri în care te poate purta o chitară.

https://www.youtube.com/watch?v=ibJ3VMt6yfU

Brian May (Queen)

Demonstrând că locul oamenilor foarte inteligenți este în lumea rockului, talentul lui Brian May ca inventator/inginer a dăruit trupei Queen o zonă largă de sunete de chitară de care aveau nevoie pentru a extazia publicul la concerte dar și pentru a-l încadra pe Freddie Mercury ca solist și lider.

Jimmy Page (Led Zeppelin)

Cheia geniului lui Jimmy Page este de fapt anii în care a cântat în tot felul de sesiuni, când a avut posibilitatea să dea tot felul de valențe unei piese. Asta l-a făcut inepuizabil din punct de vedere al resurselor cu trupa Led Zeppelin. A știut tot despre posibilitățile de „stratificare“ și „colorare“ a unei piese. Rămâne o legendă vie.

Stevie Ray Vaughn

Stevie Ray Vaughn a îmbrăcat lumina de pe scena de rock în soundul bluesului texan într-o vreme în care ambele aveau nevoie de un șut în fund. Întreaga lume a fost zguduită când unul dintre cei mai mari chitariști a murit la numai 35 de ani, în 1990.

Keith Richards (The Rolling Stones)

Nimeni nu poate imprima riffului acesl sound al lui Keith Richards, care face trupa The Rolling Stones să fie inconfundabilă. Cu siguranță a scris unele dintre cele mai memorabile riffuri din istorie, ceea ce ne-a făcut să-l introducem în această listă.

The Edge (U2)

Fiecare single U2 are semnătura lui The Edge, acele efecte care face soundul trupei să fie inconfundabilă. Riffurile de la ‘I Will Follow’ și ‘Gloria’ sunt mărci autentice, nu le uiți. Spiritul său aventuros s-a regăsit și în stilul inventiv pe care l-a abordat în toate cântecele trupei.

Angus Young (AC/DC)

Angus Young e un personaj de al cărui spirit cu greu te desprinzi. Soundul specific trupei Ac/Dc poartă semnătura lui Young. Iar când auzi primele acorduri știi că nu poate fi vorba decât de această trupă. Nici o alta nu sună la fel.

Ritchie Blackmore (Deep Purple, Rainbow)

Dacă există punk metal, probabiul că l-a inventat chitaristul Deep Purple. Ceea ce a adus în plus Ritchie Blackmore este pură culoare. Întorcându-ne la Made in Japan , ascultă solourile de la

‘Space Truckin’ și „Lazy“.

Eddie Van Halen (Van Halen)

Acest erou al chitării a transformat hard-rockul în artă de înalt rang, datorită amprentei sale și stilului inovator. Eddie Van Halen a schimbat complet soundul și stilul chitării rock în anii 1980 și ne-a dăruit unele dintre cele mai frumoase riffuri din istoria muzicii, de la „Eruption“ la „Unchained“.

B.B. King

Ai putea spune despre B.B.King că este unul dintre cele mai bune duete din istorie blues-ului. Jumătate voce, jumătate chitara sa, Lucille, al cărei sound elegant, emoțional exprimă tot ce nu se poate exprima în cuvinte.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button