Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Documentar

Ziua în care s-a destrămat Led Zeppelin

Membrii trupei Led Zeppelin au luat dificila decizie de a se despărți într-o zi de 4 decembrie 1980, la aproape două luni de la decesul bateristului John Bonham.

Trupa se pregătea să înceapă un turneu în toamna anului 1980 când Bonham a murit. După o zi în care băuse foarte mult alcool, a mers la culcare și a murit asfixiat cu propria vomă. Moartea sa a fost catalogată de autorități ca fiind accidentală.

Între timp, trupa trebuia să ia o decizia în privința a ceea ce urma de făcut fără o piesă a tât de importantă. Turneu care trebuia să înceapă a fost imediat anulat, dar asta nu a oprit zvonurile legate de numărul potențialilor bateriști faimoși care ar fi putut să-i ia locul lui Bonham. Membrii trupei au decis însă că nu era corect să aducă pe altcineva să cânte la tobe.

Ei au explicat simplu și elegant într-o declarație oficială de ce au luat această decizie: „Vrem să se știe că pierderea dragului nostru prieten și respectul pe care îl avem pentru familia lui, împreună cu simțul profund unei armonii nedivizate simțită de noi și managerul nostru, ne-a condus la concluzia că nu mai putem continua așa cum eram”.

De atunci, Robert Plant, Jimmy Page și John Paul Jones au colaborat și înregistrat împreună ocazional, dar reunirile celor trei au fost câteva și foarte rare. Au urcat pe scenă împreună pentru a cânta la Live Aid în 1985, alături de Phil Collins și Tony Thompson de la Power Station la tobe. S-au reunit apoi în 1988  la Atlantic Redords pentru un concert de aniversare, și au urcat pe scenă împreună cu fiul lui Bonham, Jason, care a cântat la tobe.
Cea mai recentă reunire a trupei a fost în 2007 la Ahmet Ertegun tribute show în Londra, la Arena O2. Spectacolul a fost un succes uriaș, dar încă o dată membrii trupei au rezistat tentației de a face un concert de reunire.
sursa: Ultimate Classic Rock

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button