Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Documentar

Sully Erna (Godsmack): 10 albume care mi-au schimbat viața

Sully Erna (Godsmack) nu era pregătit cu adevărat pentru momentul în care trupa sa a reușit să aibă succes. „Când ești de prea multă vreme în domeniul ăsta, și ai fost prin prea multe trupe, și ai trăit în viața asta – dezamăgiri cu trupele, destrămări, respingeri din partea caselor de discuri – după o vreme pur și simplu devii imun la tot”, spune el.

„Și când am început să avem succes, nici măcar nu ne-am dat seama. Pur și simplu încercam să ținem pasul.

Nu mi-am dat seama până în ziua în care am venit în Boston pentru niște premii. Compania noastră de discuri ne-a scos la cină după aceea și ne-a spus că avem un disc de aur. Și m-am gândit: O, Doamne! Am vândut 500.000 de albume. A fost ceva uriaș, o schimbare foarte mare pentru mine.”

20 de milioane de vânzări mai târziu, Sully Erna cu siguranță s-a obișnuit cu astfel de lucruri. El a povestit pentru revista Classic Rock care sunt albumele care l-au influențat și l-au adus în acest punct.

Aerosmith – Rocks

„Primul album care mi-a schimbat viața într-un mod radical a fost Rocks, al trupei Aerosmith. Sunt muzician de la trei ani și jumătate și am fost crescut mai mult în ritmul muzicii de jazz și blues: Buddy Rich, Ray Charles, Etta James și mulți din old-school. Dar apoi i-am descoperit pe Joe Perry și Aerosmith. Un prieten mi-a pus piesa Last Child de pe Rocks. Cred că era prima dată când fumam un joint, și era un moment care m-a influențat cu adevărat, pentru că pur și simplu m-a introdus în lumea rockului. Era foarte tare pentru un puști.”

AC/DC – Back In Black

„Acesta a fost un album uriaș pentru mine. Erau zgomotoși, uimitori, erau foarte buni și cântau muzica simplă…dar aveau piese care te prindeau. Era pur și simplu un album puternic. Chiar și coperta era simplă. Nu era nimic pe ea. Era muzică rock pură.”

Metallica – Kill ‘Em All

„Primul cântec pe care l-am ascultat vreodată de la Metallica a fost pe vinil. Un prieten de-ai mei a cumpărat Kill ‘Em All și Ride The Lightning în același timp, și îmi aduc aminte că am fost instantaneu lovit de The Four Horseman și Hit The Lights. Nu ascultasem nicio trupă ca aceea până atunci. Era incredibil de rapidă și de zgomotoasă…și șocantă! Îmi amintesc că nici măcar nu eram sigur că-mi place la început, dar după câteva audiții eram pur și simplu la un alt nivel.”

Judas Priest – Unleashed In The East

„Prima dată când am ascultat Judas Priest a fost versiunea live a Victim Of Changes, și m-a uimit. Era nebunesc. Prietenul meu care avea albumul, îl pusese pe o stație stereo uriașă, extraordinară pe care părinții săi o aveau în subsol și îmi amintesc că pur și simplu stăteam paralizat într-un fotoliu. Puterea acestui cântec – și ritmul, și rifful, și vocea, și notele pe care le lovea – pur și simplu m-a uimit. A fost un uriaș moment pentru mine în această muzică.”

Iron Maiden – Piece Of Mind

„A fost un album important în viața mea. Fiind un baterist toată viața, mi-am dat seama că sunt un pic mai tehnici decât Judas Priest și AC/DC, și mi-au dăruit mai multă bucurie pentru a cânta.”

Rush – Moving Pictures

„Practic mi-a schimbat viața. Am renunțat la școală, la familie, mi-am abandonat prietenii, și practic am abandonat tot la acel moment. Pentru că tot ce voiam să fac în acel moment era să stau acasă și să-l studiez pe Neil Peart. Era Mecca bateriștilor pentru mine. N-o să uit niciodată când am ascultat Tom Sawyer pentru prima dată. Îmi amintesc în ce oraș eram. cu cine eram și ascultam cântecul la radio. La final eram „ce naiba tocmai am ascultat?”

Și singura dată când m-am dus la școală după asta a fost să fur niște bucăți de lemn din camera de muzică, pentru că încercam să construiesc acel kit de tobe enorm pentru a reproduce ceea ce făcea el pe album. Să-l descopăr pe Neil Peart a fost momentul care mi-a schimbat cel mai mult viața.

Pink Floyd – The Dark Side Of The Moon

„Unul dintre preferatele mele, chiar și azi. M-a învățat cum să fac muzică pentru a-i duce pe oameni într-o călătorie. M-a învățat cum să aranjez un album. M-a învățat atât de multe detalii artistice dincolo de muzică. Au fost niște genii. Au fost strălucitori. Și nici nu mă surprinde că încă este unul dintre cele mai bine vândute albume din toate timpurile.”

Alice In Chains – Dirt

„Făcând tranziția de la tobe la voce și pornind cu această trupă, mi-am dat seama că Alice In Chains chiar s-a remarcat pe lângă Stone Temple Pilots și Soundgarden. Era puțin mai mistică, iar vocea lui Layne Staley era foarte bună. Suna foarte bine pe casetă. Sunt unii cântăreți care sunt pur și simplu foarte buni, iar când îi întegistrezi sunt doar OK. Iar alți cântăreți au un caracter care pur și simplu domină banda aia de casetă. Și Amy Winehouse avea așa ceva: o prezență pur și simplu puternică pe înregistrările sale. Cu Layne Staley era
la fel. Erau foarte mișto: autori foarte buni cu un vibe foarte cool.”

Dead Can Dance – Into The Labyrinth

„Cam prin 1993 am descoperit Dead Cand Dance. Mi-au schimbat viața în mod dramatic, în sensul că era prima dată când am descoperit acest gen de muzică organic, mistic, hipnotic, eclectic. Vocea Lisei Gerrard mi-a schimbat viața. Este motivul pentru care piese ca Voodoo și Serenity ori The Spiral și unele de pe albumul meu solo Avalon sună în modul în care sună. A fost o enormă inspirație pentru mine. Era o lume cu totul diferită pe care am descoperit-o prin Dead Cand Dance.”

Godsmack – Godsmack

„Acest album ne-a schimbat tuturor viețile. Era prima dată când am scris în sfârșit un set de piese care ne-a transformat dintr-o trupă de garaj, care încă trăia în acea lume fantastică și visând să devenim staruri rock, de succes, într-una care chiar a devenit așa.”

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button