Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Documentar

Ziua în care l-am pierdut pe domnul Neil Peart

7 ianuarie 2020 rămâne ziua în care l-am pe pierdut pe Neil Peart, toboșarul trupei Rush, unul dintre cei mai mari din istoria rockului. Un cancer la creier de care nu a știut multă lume l-a chinuit trei ani, apoi i-a luat viața.7 ianuarie 2020 rămâne ziua în care l-am pe pierdut pe Neil Peart, toboșarul trupei Rush, unul dintre cei mai mari din istoria rockului. Un cancer la creier de care nu a știut multă lume l-a chinuit trei ani, apoi i-a luat viața.

Neil Peart a fost o inspirație pentru o întreagă generație de  toboșari, inclusiv Dave Grohl și Taylor Hawkins de la Foo Fighters. Într-o declarație mai veche dată de Peart revistei Classic Rock, a spus: „Cel mai mare compliment este atunci când cineva pe care admiri respectă ceea ce faci. Celor care spun că i-am inspirat să înceapă să bată la tobe, primul lucru pe care li-l spun este: Îmi cer scuze părinților voștri. Dar este minunat esă fii o mică parte din viața cuiva în acest mod.”

Peart s-a născut la 12 septembrie 1952 în Hagersville, Canada. A primit un set de tobe la a 14-a aniversare, iar patru ani mai târziu pleca la Londra cu speranța de a-și face o carieră de muzician.

S-a reîntors în Canada și a participat la audițiile organizate de Rush după plecarea lui John Rutsey, alăturându-li-se la time pentru al doilea lor album Fly By Night. A cântat pe toate albumele Rush, inclusiv pe cele clasice: 2112, Hemispheres, A Farewell To Kings, Permanent Waves și Moving Pictures.

Neobișnuit pentru un toboșar, Neil Peart scria și versuri pentru trupă. În 2015, vocoalul și basistul Rush, Geddy Lee, declara pentru Classic Rock: „Sunt un mare fan al lui Neil și îmi place să colaborez cu el, pentru că este foarte obiectiv și se lucrează ușor cu el. Vom înregistra piese, vom mai modifica cuvinte ici colo, iar dacă Neil nu este în studio îl sunăm și discutăm.”

În 1997, fiica de 19 ani a lui Peart, Selena Taylor, murea într-un accident de mașină, iar un an mai târziu, partenera sa de viață, Jacqueline Taylor, a murit din cauza cancerului. Atunci Peart a luat o pauză de la tot, s-a urcat pe motocicletă și a călătorit prin America de Nord și Centrală, documentându-se în același timp pentru cartea Ghost Rider: Travels on the Healing Road.

Peart a revenit în trupă în 2002 pentru albumul Vapor Trails, și, în ciuda faptului că era unul dintre cei mai buni toboșari, s-a reîntors la profesorul său Freddie gruber pentru a reface stilul său de a bate la tobe sub atenția acestuia.

Versurile piesei Headlong Flight au fost inspirate parțial de decesului lui Gruber în 2011, când Peart declara pentru Classic Rock: „Frediie mi-a dat linia în acea piesă „Mi-aș dori să o iau de la capăt.” Pentru că ăsta e el: 84 de ani, a crescut în New York în anii 1940, a lucrat în Chicago și vegas în anii 1950, în Los Angeles în anii 1960 și de atunci calea lui s-a intersectat cu a tuturor. Iar răspunsul lui la toate astea a fost: „Am avut un drum al naibii de frumos, aș vrea să fac totul de la capăt”. Eu nu simt așa. Poate atunci când voi fi mai bătrân voi simți. Oricum i-am respectat asta, și am avut la ce reflecta.”

Apoi, a adăugat: „Oricine este pradă depresiei sau a suferit știe că, chiar și zilele cu soare pot fi întunecate. Așa au apărut versurile: Some days were dark, some nights were bright, I wish I could live it all again. Au fost un tribut pentru Freddie. M-am bucurat că pot face asta personal, dar și pentru toată lumea.”

Peart a rămas cu Rush până când s-a retras odată cu ultimul cooncert al trupei la LA Forum din Inglewood, California, la 1 august 2015. Luna trecută, albumul Rush din 2012, Clockwork Angels a fost votat ca fiind Cel mai bun album al anilor 2010 de către cititorii Classic Rock.

Lumea muzicală, și nu numai, a fost zguduită de vestea morții lui Neail Peart, iar rețelele de socializare s-au umplut cu mesaje de regret și de adio.

https://twitter.com/KristNovoselic/status/1215754752987820034?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1215754752987820034&ref_url=https%3A%2F%2Fconsequenceofsound.net%2F2020%2F01%2Frock-world-reacts-death-rush-drummer-neil-peart%2F

https://twitter.com/BrianWilsonLive/status/1215754014438100993?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1215754014438100993&ref_url=https%3A%2F%2Fconsequenceofsound.net%2F2020%2F01%2Frock-world-reacts-death-rush-drummer-neil-peart%2F

 

 

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button