Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Documentar

„Abbey Road“ a împlinit 50 de ani

Albumul „Abbey Road“, ultimul al trupei The Beatles, a împlinit azi 50 de ani. Tot azi, fanii vor vedea pentru prima dată videoclipul la piesa „Here Comes the Sun“ de pe același album. Poate că moștenirea The Beatles a început în Liverpool, dar s-a întins în întreaga lume. Este una dintre trupele care au fîcut istorie și ale căror melodii sunt fredonate de generații întregi.

Dar atunci când au înregistrat „Abbey Road“, lucrurile ajunseseră la final pentru trupă. „Abbey Road“ nu a fost ultimul album The Beatles care a fost lansat, dar a fost ultimul la care au lucrat împreună ca trupă. De fapt, finisarea albumului „Abbey Road“ a fost ultima dată când toți cei patru membri ai formației au fost în studio împreună.

În urma tensiunilor și neînțelegerilor din interiorul trupei, în special în timpul sesiunilor de înregistrare a ceea ce avea să devină de fapt ultimul album lansat, Let It Be, Paul McCartney a vrut ca trupa să mai facă un album împreună, „așa cum obișnuiam să facem“.

Și asta au făcut, cu George Harrison care a comentat „și chiar am făcut-o ca niște muzicieni încă o dată“.

Totuși, certurile nu au dispărut, având în vederea hotărârea lui John Lennon care a insistat ca Yoko Ono să fie prezentă la toate sesiunile de înregistrare, chiar să instaleze un pat pentru ea în studio după ce a avut un accident de mașină.

Partea a doua a albumului este o combinație de cântece. McCartney și-a dorit ca aasta să fie o piesă tematică, dar lui Lennon nu i-a plăcut ideea, descriind-o ca fiind „nu sunt decât bucăți de cântece aruncate la grămadă“, ceea ce a dus și la răceala dintre cei doi.

Coperta albumului, cu membrii trupei The Beatles care folosesc trecerea de pietoni pentru a traversa Abbey Road, a devenit legendară și a fost înregistrată ca patrimoniu de nivelul clădirii Port of Liverpool  și Harrods.

Până în septembrie 1969, John Lennon le-a spus colegilor de trupă că părăsește The Beatles, deși acest lucru nu a fost făcut public. McCartney, din proprie inițiativă, a anunțat public în luna aprilie a anului următor că acesta pleacă, iar The Beatles nu mai există.

„Abbey Road“

Her Majesty

Octopus`s Garden

Mean Mr.Mustard

Sun King

Polythene Pam

Maxwell’s Silver Hammer

Because

She Came in Through the Bathroom Window

Oh!Darling

You Never Give Me Your Money

Here Comes the Sun

Golden Slumbers / Carry That Weight / The End

I Want You (She’s So Heavy)

Come Together

Something

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button