Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Știri

Steve Vai, despre Kurt Cobain și Billie Joe Armstrong

Când Kurt Cobain și Nirvana au lansat Nevermind, Steve Vai tocmai ieșea se despărțea de Whitesnake. Așa că ai putea să presupui că un tip ca Vai s-ar putea să nu aprecieze modul de interpretare la chitară al lui Cobain. Dar s-ar putea să te înșeli.

Într-un recent interviu pentru Ultimate Guitar, Vai a fost întrebat dacă chitariști precum Cobain se difernețiază  de ceilalți. „Da”, a răspuns Vai. „Intenția. Când intenția este puternică, nimic nu-i va opri. Kurt Cobain este un bun exemplu în sensul acesta. A făcut muzica pe care a vrut să o facă. Când îl ascult pe el și trupa, nu știu câtă teorie muzicală sau ceva de genul acesta știa, dar era în stare să dezvolte suficientă tehnică pentru a pune punctul pe i. Nu avea o tehnică de virtuoz, dar nici nu avea nevoie. Nu trebuie să uităm stilul său de a cânta, modul în care aborda arpegiile și apoi exploda deodată. În toți anii în care am exersat riffuri de virtuoz, el punea stăpânire pe corzile alea într-un mod în care se conecta extrem de puternic.”

Vai a vorbit și despre alt chitarist care poate intra în această categorie: Billie Joe Armstrong de la Green Day. „Când îl vezi pe tipul ăsta ciupind corzile, este virtuoz într-un sens anume, pentru că sună precum o orchestră atunci când cântă la chitară – fiecare coardă are codul ei, înțelegi ce vreau să spun? Așa era și Kurt”, spune Vai. „Mulți oameni s-ar putea să nu-l vadă ca pe un virtuoz, dar a avut o conexiune cu ceea ce făcea. Și-a descoperit zona de confort cu tehnica lui. Toată lumea face asta.
Te poți uita la cineva ca John McLaughlin, care a avut propria lui tehnica, și la Bob Dylan care tot așa, a avit propria lui tehnică. Toată lumea are nevoie de un tip de tehnică și astfel vom gravita în mod natural în jurul a ceea ce simțim că este mai potrivit pentru noi – dacă nu suntem amețiți de ceea ce le spune toată lumea din jur. Trebuie să avem încredere în propriile instincte.”

 

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button