Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Știri

Mike Portnoy: De ce acum era momentul potrivit pentru reînvierea Liquid Tension Experiment

Liquid Tension Experiment, proiectul de rock/metal progresiv instrumental va lansa al treilea album, LTE3 la 26 martie, la 22 de ani de la precedentul material, Liquid Tension Experiment 2.

În proiect sunt implicați clăparul Dream Theater Jordan Rudess și chitaristul John Petrucci, fostul baterist al aceleiași trupe, Mike Portnoy și bassistul Tony Levin (King Crimson și Peter Gabriel).

Vorbind despre momentul în care a fost reînviat proiectul LTE, Portnoy a declarat pentru Revolver: „Principalul motiv este nebunia anului 2020. Pandemia și izolarea sunt cele care au permis asta în mare parte. Dar vorbeam despre acest album de mulți ani. Au trecut 10 ani de când am plecat din Dream Theater, și nu avea sens să fac LTE cât eram în acea trupă. Pentru că erau trei membri ai aceleiași trupe.

După ce am plecat, am avut nevoie de mulți ani pentru vindecare și să trec peste această rupere și a trebui să las praful să se așeze înainte ca relația cu John și Jordan să fiu una bună din nou. Din punct de vedere muzical, eu și Jordan am cântat împreună acum câțiva ani pe Cruise To The Edge, și am cântat și cu John Petrucci anul trecut pe albumul său solo Terminal Velocity.

Așa că părea că în sfârșit a venit momentul potrivit să o facem. Și pandemia ne-a oferit o fereastră pentru această oportunitate când niciunul dintre noi nu era plecat în turneu și am putut să ne organizăm și să o facem.”

Colaborarea cu Petrucci

Despre chimia muzicală cu Petrucci, Portnoy spune: „John și cu mine am scris împreună, și am fost parteneri de producție timp de 25 de ani. Și când am lucrat împreună anul trecut pentru albumul său solo, cred că diferența a constat în rolul fiecăruia, pentru că era albumul său. Nu era ca în Dream Theater unde scriam și produceam împreună. John a scris tot albumul său singur, iar eu trebuia să fac ceva pentru el.

Și mi-a plăcut rolul acesta. Apoi ne-am reunit pentru LTE câteva luni mai târziu, și a fost o chimie și mai naturală, scriind din nou împreună, lucrând împreună, luând decizii împreună. Odată reluată relația asta, a fost exact cum era când am plecat din Dream Theater. M-am simțit bine imediat.”

„LTE3” track listing:

01. Hypersonic (8:22)
02. Beating The Odds (6:09)
03. Liquid Evolution (3:23)
04. The Passage Of Time (7:32)
05. Chris & Kevin’s Amazing Odyssey (5:04)
06. Rhapsody In Blue (13:16)
07. Shades Of Hope (4:42)
08. Key To The Imagination (13:14)

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button