Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
DocumentarVIDEO

„We Are The Champions” – Incidentul de la Sacred Heart School

Îngrijorat că elevii se identifică cu Freddie Mercury, care murise recent de SIDA, directorul Sacred Heart School din Clifton, New Jersey, nu le-a permis celor din clasa a opta să cânte piesa Queen We Are The Champions la ceremonia de absolvire. Se întâmpla în 29 mai 1992 când elevii au dat buzna în sediul postului de radio Z100 cu solicitarea de difuzare a piesei. Atunci a fost relansată ca single.

Cu numai câteva luni înainte de absolvire, elevii de clasa aopta de Sacred Heart School au început pregătirile pentru ceremonia de absolvire. În acea perioadă a apărut în cinematografe filmul Wayne’s Worldcare a avut un real succes în acel an, care face referire la Bohemian Rhapsody și care va contribui la relansarea single-ului direct pe locul 2 în Hot 100, 17 ani mai târziu de la debut.

Avându-i pe Mike Myers și Dana Carvey în rolurile unor trântori obsedați de muzica rock, filmul revitalizează interesul americanilor pentru muzica trupei Queen, mai ales în rândul tinerilor nerăbdători să asculte și restul pieselor rockerilor britanici, inclusiv hitul We Are The Champions, piesă lansată în 1977.

La Sacred Heart, o școală catolică conservatoare care promovează „excelenta educație împreună cu valorile de înaltă moralitate”, studenții devin furioși când directorul Donald Quinlan, încercând să protejeze valorile morale ale școlii de influența starului rock bisexual, le neagă dreptul de a se declara campioni ai lumii – sau cel puțin ai Sacred Heart.

„Dacă voiau să cânte I’m Popeye the Sailor Man ,  nu ar fi fost potrivită pentru o ceremonie religioasă, de absolvire”, a declarat la vremea respectivă pastorul Julian Varettoni de la Sacred Heart. „Asta nu are de-a face cu stilul de viață al autorului”. Elevii nu au fost convinși și au invitat asociația ACT-UP (AIDS Coalition to Unleash Power) pentru a pritesta în campus, unde doi dintre activiști au fost arestați de polițiști.

Când elevii au bombardat postul de radio local cu solicitări de difuzare a piesei, evenimentul a atras atenția întregii țări și a inspirat o relansare ca o combinare între We Will Rock You și We Are The Champions. Single-ul ajunge abia pe locul 52, dar este o mare victorie pentru copiii de la Sacred Heart, a căror ceremonie de absolvire este anulată din cauza scandalului.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button