Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Documentar

Povestea din spatele cântecului: „Rock You Like A Hurricane” – Scorpions

Nimeni nu-i poate acuza pe cei de la Scorpions că au luat-o pe calea mai ușoasă spre succes. Până când germanii au devenit una dintre cele mai mari trupe de rock din lume, trecuseră deja 20 de ani de carieră.

Dar după mulți ani de progres treptat, albumul Blackout din 1982 în sfârșit i-a propulsat pe chitaristul Rudolf Schenker și membrii trupei în topul grupurilor heavy metal din anii 1980, cu single-urile No One Like You și Can’t Live Without You care au transformat trupa într-o forță importantă la radiourile cu muzică rock din SUA. Bineînțeles că important este momentul, așa că atunci când trupa a început să lucreze la următorul album, Rudolf a știut din instinct că au nevoie de niște refrene importante, pe care să le cânte toată lumea într-un glas.

No One Like You a fost cel mai cântat cântec la radiourile din America în 1982”, își amintește el. „Care era ceva nebunesc. De acolo am putut porni să avem primele noastre concerte cap de afiș din America, cu Iron Maiden și Girlschool, și ne-am descurcat fantastic de bine. Practic ne aflam pe un val uriaș, iar eu visam și mai sus…ce aș putea scrie acum?”

Sesiunile de înregistrare pentru Blackout au fost cu probleme, cel puțin cele legate de plecarea temporară a vocalistului Klaus Meine care avea probleme serioase cu vocea. Dar, odată ce trupa și producătorul Dieter Dierks au început să pună cap la cap albumul de nouă piese Love At First Sting la Dierks Studios din Stommeln din Germani, era evident că vremurile grele i-au apropiat și mai mult, fiecare implicându-se cât de mult a putut. Inspirat, Rudolf a prezentat membrilor trupei un nou cântec pe care începuse să-l scrie în timpului turneului de promovare a albumului Blackout: era grozav și catchy. Tot ce avea nevoie erau niște versuri.

„Dieter a înțeles că acest cântec avea nevoie de versurile potrivite. Și eu înțelesesem, dar nu aveam nicio idee”, râde. „În final, am scris versurile pentru piesă de nouă ori. De fiecare dată Dieter ziceea: Nu! sau Nu e bine! Pur și simplu nu era ceea ce trebuia să fie. Apoi ne-am întors către baterist, Herman Rarebell. El era tipul responsabil cu dublul înțeles și insinuările, și brusc, a apărut cântecul…The bitch is hungry, she needs to tell, so give her inches and feed her well.’ Perfect pentru acest cântec. Era sexual, nebunesc, rock…pur și simplu se potrivea. Și nu uitați că erau anii 1980!”

Privind retrospectiv, versurile piesei Rock You Like A Hurricane probabil că nu ar trece de sensibilitatea politică din 2018 de exemplu, dar nu trebuie să negăm îmbinarea artistică între vorbe obscene și diversele clenciuri care au transformat piesa într-un uriaș hit care a făcut înconjurul lumii și care a fost lansat ca single în februarie 1984.

„Când agentul nostru a ascultat piesa live pentru prima dată, m-a sunat și mi-a spus: E un hit!”, spune Rudolf. „Și a avut dreptate. Am început să observăm cât de puternic era cântecul. Era la radio în America și era în top 20 în toată lumea. Veneau fetele din SUA la noi și ne spuneau: „Vă iubim! Rock you like a hurricane”, așa că era evident că prindea la public. Brusc începi să asculți cântecul altfel și să-l cânți altfel pentru că abia atunci începi să înțelegi adevărata putere a lui.”

Privită ca un simbol al anilor 80 în hard rock, Rock You Like A Hurricane a fost nelipsită în concertele trupei timp de peste 30 de ani.

„Am cântat la o ceremonie de premiere în Tokyo acum ceva vreme, împreună cu alți muzicieni, și am cântat Rock You Like A Hurricane,”, spune Rudolf. „Am observat atunci când am cântat piesa că aceasta este în continuare incredibil de puternică. Încă are acea forță, chiar și atunci când o cânt cu alte persoane. Când muzica și versurile se întâlnesc și sunt perfecte împreună, înseamnă energie. Nu ai cum să te opui acestei forțe.”

sursa: Metal Hammer

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button