Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Documentar

Povestea din spatele piesei: „Last Resort” – Papa Roach

Dacă cineva îți cere să spui numele unei piese Papa Roach, cu siguranță te vei gândi prima dată la Last Resort. Este un cântec care a devenit de referință nu numai pentru arsenalul live al trupei, ci și pentru fiecăre club de noapte de rock alternativ în care ai călcat în ultimii 17 ani.

Piesa de bază a albumului Infest a trimis noii reprezentanți ai nu metal-ului în stratosferă, regăsindu-se rapid în mijlocul unor mii de oameni care le cunosc versurile și se regăsesc în mesajul piesei Last Resort. 

Dar de unde vine piesa și despre ce vorbește ea cu adevărat? Metal Hammer a stat de vorbă cu Jacoby Shaddix pentru a afla povestea piesei.

A fost scrisă la pian

„Trăiam într-o casă execrabilă din Sacramento împreună cu alte trupe, și repetam acolo în acea vreme. Prima dată când a apărut riff-ul Last Resort în peisaj, Tobin Esperance, bassistul, a cântat-o la pian. Suna ca o bucată de muzică clasică, dar apoi am cântat-o la chotară, i-am dat acel beat, și îmi amintesc că managerul nostru a auzit-o prin perete și a urlat ceva de genul: „Mai cânt-o o dată! E boală! Iar eu am zis: Trebuie să înregistrăm asta.”

Versurile nu erau despre Jacoby

„Mulți au crezut că acest cântec e despre mine, dar nu-i adevărat. Am locuit cu un prieten de-al meu, iar el a încercat să se sinucidă. Am vrut să scriu despre el, iar această piesă a fost la timpul potrivit. El a ajuns într-o instituție de boli mintale și a ieșit de acolo mai bine. Acum este într-un loc bun – este familist, are o viață plină. Dar acel cântec a fost povestea lui, și a spus-o în muzică.”

Diferă de orice alt cântec Papa Roach

„Lucram ca om de serviciu în spitalul Air Force, și mergeam de colo -colo cu căștile pe urechi, și fredonam o melodie fără să ascult ceva. Și am venit acasă și le-am fredonat-o și băieților, am pus un vers, iar ei erau ceva de genul: Uau, e ca un drog! Iar eu: Vreau să încep piesa asta cu voce.

Fiecare piesă începe cu un riff, dar vreau că o începem cu „Cut my life into pieces…”, iar ei au zis: „La dracu, hai să o facem. Hai să atragem atenția oamenilor.” Și imediat ce am început să cântăm piesa asta în concerte, fanii nu spuneau decât: Mai cântați-o o dată! O cântam în cluburi mici, petreci, cafenele, centre comerciale, skate parcuri”

Nu i-am copiat pe cei de la Iron Maiden. Cel puțin, nu intenționat

„Am atras mai mult decât atenția. Unii spuneau că i-am copiat pe cei de la Iron Maiden (riff-ul principal sună la fel cu cel din Genghis Khan, piesa Maiden din 1981). Cu tot respectul, nu eram fan Iron Maiden când eram mic. Și nu devenisem fan Maiden până în 2004. I-am văzut în Canada, toți membrii echipei de turneu erau mari fani și-mi spuneau că trebuie să-i văd neapărat. Am zis: La naiba, hai să mergem! și m-am îndrăgostit de ei. Apoi am ascultat Last Resort și am zis : Bineînțeles că sună ca un riff Maiden! Ascultați Hahaha!”

A influențat o generație

„Chestia cool a fost că, odată ce au trecut anii, am întâlnit mulți chitariști care spuneau: „Acela a fost riff-ul care m-a făcut să cânt la chitară”. Brian Haner Jr., zis Synyster Gates de la Avenged Sevenfold a fost profesor de chitară, și mi-a spus : Habar n-ai câți copii au venit la mine cu Last Resort  rugându-mă să-i învăț s-o cânte.

Și Zoltan Bathory de la Five Finger Death Punch mi-a spus: „Frate, când am auzit cântecul ăsta, eram un puști în Ungaria iar piesa asta m-a adus în metal. ”Mă gândesc la aceste momente și ce mare impact a avut piesa asta cu adevărat.”

Încă este o piesă importantă

„E încă proaspătă, încă semnifică ceva, încă unește publicul în fiecare noapte, și a salvat multe, multe vieți. Mă întâlnesc cu oameni în fiecare zi, și este imposibil ca cineva să nu-mi spună chestia asta. Poate că scopul meu pe această planetă a fost să scriu această piesă care să fie ceva de genul: „Hei, frate, e ceva care a avut un impact uriaș în muzică, dar și asupra oamenilor, și sunt foarte recunoscător. Este unul dintre acele cântece care putea să fie doar un riff, sau să fie ceva ce schimbă vieți. Iar pentru mine este o mare realizare.”

sursa: Metal Hammer

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button