Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Documentar

10 lucruri suprinzătoare despre Keith Richards

Keith Richards, chitaristul The Rolling Stones, denumit și „rifful uman”, împlinește azi 76 de ani. Iar dacă credeai că știi totul despre el, ei bine află că nu este așa.

Până la urmă, este una dintre figurile cele mai cunoscute din lumea rockului, cu freza sa gen Medusa inconfundabilă și cu stilul său inovativ, cu o tehnică influentă de a cânta la chitară. Dar nu numai datorită acestor lucruri, ci și din cauza unui stil de viață atât de decadent, încât în dicționar ar trebui pusă poza sa în dreptul anumitor cuvinte.

Este o figură flaboaiantă, iar Johnny Depp l-a folosit ca inspirație pentru rolul său, Captain Jack Sparrow, în seria de filme Pirații din Caraibe – un omagiu pe care Richards l-a răsplătit jucând rolul tatălui lui Sparrow în cel mai recent film.

Împreună cu James Fox, Keith Rochards și-a scris memoriile : Keith Richards: Viață, în care descrie ce înseamnă extazul și agonia unui star rock. Dar există acolo în carte și anumite amănunte, de care nici măcar cei mai devotați fani ai trupei habar nu aveau. Cum ar fi:

1. Când era în turneu cu trupa, Richards spune că a fost o dată arestat undeva în Arkansas, în 1975, într-o dubă în care erau și niște substanțe aflate sub control – „nu trebuia decât să dai la o parte ceva și erau numai pungi de plastic pline cu cocaină, iarbă și plante halucinogene”. Cumva, poliția nu le-a descoperit, iar un judecător local a fost convins să-l lase pe Richards și colegii lui să plece după ce a confiscat cuțitul chitaristului și a făcut o poză cu el.

2. Richards își amintește că mulți ani de zile a dormit numai două nopți pe săptămână. „Asta înseamnă că am fost conștient pentru cel puțin trei vieți”, a calculat el.

3. În vecinătatea cartierului în care a crescut se afla City of London Lunatic Asylum, unde a fost închis Jacob Levy, suspectat că ar fi fost Jack Spintecătorul.

4. Richards spune că a început să asculte muzică la trei ani. Îi plăceau Ella Fitzgerald, Sarah Vaughn, Big Bill Broonzy și Louis Armstrong.

5. În tinerețe, Richards a făcut parte o vreme din echipa cercetașilor. „Era o perioadă în care puteai să defilezi liniștiti cu un cuțit prins la centură”, explică el. Din păcate, „nu primeai cuțitul, până nu primeai și câteva insigne”.

6. Pentru o perioadă foarte îndelungată de timp, el nu a știut că Jerry Lee Lewis, a cărui muzică o admira, era alb, pentru că versiunile britanice ale vinilurilor cântăreților americani nu aveau poze cu aceștia.

7. Pe când era doar un tânăr muzician, a împărțit un apartament cu Jagger și Brian Jones. Au improvizat un studio de înregistrări într-o baie foarte mare, pentru că atunci când se trăgea apa, suna ca niște aplauze.

8. În perioada în care cântau în cluburi mici de noapte, Jagger l-a impresionat pe Richards  în special cu abilitatea lui de a cânta la maracas.”Folosea patru deodată în timp ce cânta”, își amintește Richards. „A trecut ceva vreme de când i-am reamintit de maracas. A fost extraordinar.”

9. În timp ce aștepta sentința în cazul acuzațiilor de posesie de narcotice din 1967, Richards a condus de la Londra la Maroc (via ferryboat). A părăsit orașul într-un Bentley pe care îl poreclise „Blue Lena”, după cântăreața Lena Horne, și care avea un compartiment secret pentru ascunderea drogurilor.

10. Înregistrările de studio de la „Street Fighting Man” și „Jumpin’ Jack Flash” nu au chitară electrică. Dar, Rochards a creat un sunet punând starturi succesive de chitară acustică filtrate printr-un player banal de casete, o tehnică pe care a învățat-o pentru înregistrări în camere de motel fără a deranja alți oaspeți.

Sursa: Reuters

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button