Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Știri

Motivul pentru care Brian Johnson poartă mereu emblematica șapcă

Foarte multe lucruri sunt emblematice la AC/DC: semnul fulgerului, logoul, outfitul de elev al lui Angus Young, precum și mersul de rățoi al acestuia. Dar să nu uităm de șapca lui Brian Johnson. De ce a început cântărețul să o poarte? Și de ce nu se mai desparte de ea?

Johnson a răspuns acestor întrebări când Planet Rock l-a întrebat când a fost văzut sau fotografiat ultima dată fără emblematica șapcă. Se pare că acesta poartă acest accesoriu încă dinainte de AC/DC, de pe vremea când era membru al formației britanice Geordie.

Cântărețul a declarat că poartă șapca în fața presei, dar „când sunt acasă în Florida, sunt doar un tip oarecare, care înoată, stă la soare și se distrează”.

„Chestia cu șapca a început… nu o să uit niciodată…obișnuiam să cânt prin cluburi în și în jurul nord-estului Angliei, și ne distram.” Un concert electrozant însemna inevitabil și multă transpirație, ceea ce pentru lider s-a dovedit a fi o problemă din mai multe motive.

„Era trupa de rock Geordie, și obișnuiam să transpir pentru că nu prea exista aer condiționat”, a continuat Johnson. „Iar iarna, mai ales, cluburile erau pline și aveau încălzirea dată la maximum pentru că afară era ger. Mereu transpiram, iar părul meu…toată transpirația îmi intra în ochi și mă ustura.”

Între timp, fratele său Maurice, tocmai își cumpărase la vremea aceea o nouă mașină sport. Pentru a-și marca apariția în noua achiziție acesta purta și o șapcă care în cele din urmă a ajuns pe mâinile cântprețului. Dar cum?

„Eram la jumătatea concertului, la pauză, și stăteam la o bere cu el și mi-a spus: „Ai ochii roșii! I-am spus: Știu, de la transpirație. Ia asta, mi-a zis dându-mi șapca. O să încerc, i-am răspuns. Am pus-o pe cap, pentru că în nordul Angliei toată lumea poartă șapcă, și era ca un fel de uniformă.”

„Am purtat-o pentru a doua jumătate a concertului și mi-am zis: E nemaipomenit! Extraordinar! O să-mi cumpăr și eu una, i-am zis fratelui meu. Iar el mi-a zis că pot să o păstrez. Nu o mai pun pe cap. Dar am pus-o eu.”

Șapca a devenit în timp un simbol al trupei și chiar a furnizat un oarece progres carierei Geordie. „Apoi oamenii au început să-și amintească: O, e o trupă bună. Cu cântărețul care poartă o șapcă. El e. Apoi a început să ni se recunoască meritele și s-au întâmplat tot felul de lucruri”, spune Johnson. „Am avut spectacole, concerte.”

 

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button