Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Știri

Jimmy Page își amintește prima repetiție cu Led Zeppelin

Jimmy Page își amintește care a fost prima lui reacție după ce Led Zeppelin a terminat prima repetiție într-o săptămână din august 1968, într-o cămăruță din Londra.

Page, Robert Plant, John Paul Jones și John Bonham urmau să aibă primul concert sub numele de New Yardbirds la 7 septembrie , îndeplinind contractele pe care Page le moștenise după ce trupa originală, Yradbirds, s-a destrămat. Imediat după asta au început să înregistreze albumul de debut care urma să le aducă succesul mondial. Dar mai întâi trebuiau să se asigure că pot lucra ca o echipă unită, așa cum povestește Page pentru Ultimate Classic Rock.

„Ceea ce știam sigur era că niciodată nu mai simțisem ceva asemănător până atunci. Și ceea ce mai știam era că eram toți în aceeași barcă”, spune Page. „Indiferent de ce făcuseră în trecit, nu mai fuseseră niciodată într-o astfel de situație în care totul să fie atât de intens și cu o conexiune atât de puternică, din punct de vedere muzical – la prima noastră întâlnire la care ne-am adunat ca să cântăm”.

El a continuat: „Am lucrat cu Robert acasă la mine, trecând prin mai multe lucruri pe care voiam să le facem, precum Dazed and Confused, Babe I’m Gonna Leave You… dar acea primă repetiție a fost suficientă încât toată lumea să spună: Oh, da”. Aducându-și aminte de desfășurarea evenimentelor, Page spune: „Înregistram în octombrie 1968. Yardbirds încă mai erau în iulie același an. Imaginează-ți cât de rapid s-a petrecut totul și s-a așezat”.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button