Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Știri

33 de ani de la lansarea albumului U2, „The Joshua Tree”

U2 lansa la 9 martie 1987 al cincilea lor album de studio, The Joshua TreePrimele două single-uri, With Or Without You și I Still Haven`t Found What I`m Looking For urcă pe primul loc în topul american. Albumul devine primul lor loc întâi ocupat în SUA, și primește Premiul Grammy pentru Albumul Anului.

Întorcându-ne în anii 1980, U2 avusese un turneu de nouă luni pentru promovarea albumului The Unforgettable Fire, cu 54 de concerte în SUA și o apariție memorabilă șa Live Aid în iulie 1985. La mijlocul piesei Bad, Bono a sărit în fața scenei încercând să ridice câteva fete cu care să danseze, reușind să revină cu una singură.

Ei nu și-au dat seama atunci, dar a fost un moment în care muzica lor a ajuns și a alertat o audiență cu totul nouă, dar au mai trecut doi ani înainte ca trupa să lanseze The Joshua Tree  în 1987, album al cărui titlul original a fost The Two Americas.

Inspirați de experiențele din turneul american, literatură și politică, membrii trupei U2 au ales America drept temă pentru album, iar înregistrarea a început în ianuarie 1986 undeva în Irlanda. pe parcursul sesiunilor de înregistrare, U2 a căutat o calitate „cinematică” pentru album, una care să evoce sensul simțul locului, și în special spațiile deschise ale Americii.

Au reprezentat asta în fotografia de pe coperta albumului, surprinși într-un peisaj american de deșert, copertă care a fost gândită de Steve Averill, iar fotografia a fost realizată de Anton Corbijn după ce a căutat mai multe locații pe teritoriul SUA.

În decembrie 1986, trupa a călătorit împreună cu Corbijn și Averill cu un microbuz către desertul Mojave din California pentru un shooting foto de 3 zile. Grupul a stat în hoteluri mici și a tras mai multe cadre în peisaje deșertice, începând cu Bodie, un orășel părăsit În Bodie Hills la este de Sierra Nevada, înainte de a se muta în locații precum Zabriskie Point și alte locuri din Valea Morții, care este cea mai joasă, aridă și fierbinte zonă din nordul Americii.

În seara primei zile de shooting, Corbijn le-a povestit membrilor trupei despre copacii Joshua, arbuști masivi și răsuciți, din deșerturile din sud-vestul țării, și a sugerat că l-ar putea folosi pe copertă. A doua zi, Bono a spus că albumul ar trebui să se numească The Joshua Tree.

Albumul a fost lansat la 9 martie 1987, prima înregistrare lansată și pe CD, vinil și casetă la aceeași dată. Magazinele de muzică din Marea Britanie și Irlanda au deschis la miezul nopții permițând miilor de fani care se strânseseră afară la coadă pentru a cumpăra albumul.

With Or Without You a fost lansat ca single-ul principal al albumului la 21 martie 1987 și a fost piesa cea mai de succes a grupului la acea vreme, devenind primul nr.1 în SUA.

Au urmat și alte hituri: I Still Haven`t Found What I`m Looking For, al cărei videoclip a fost filmat pe Fremont Street în Las Vegas la 12 aprilie 1987 după un concert  în oraș; Where The Streets Have No Name și In God’s Country,

Piesa One Tree Hill a fost scrisă în memoria lui Greg Carroll, un reprezentant al culturii Māori pe care trupa l-a întâlnit pentru prima dată în Aucklan în timpul turneului The Unfogettable Fire în 1984. A devenit un prieten apropiat al lui Bono și a mers cu trupa în turneu. Carroll a murit în 1986 într-un accident de motocicletă în Dublin. Carroll este cel care poate fi văzut pe scenă la Live Aid atunci când descâlcește firul microfonului atunci când Bono a sărit de pe scenă.

The Joshua Tree este cel bine vândut album al trupei, cu 25 de milioane de copii vândute în întreaga lume, iar la Premiile Grammy din 1987 a câștigat premiul Album Of The Year și Best Rock Performance.

În 2007 a fost laansată o variantă remasterizată a albumului pentru a marca aniversarea de 20 de ani de la lansare, iar în cartea U2byU2 membrii trupei au vorbit în amănunt despre modul în care s-au născut piesele de pe album.

Citește și:

15 lucruri pe care nu le știai despre albumul „Joshua Tree”

U2 revine cu o nouă piesă

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button