Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Documentar

39 de ani de când Nikki Sixx a format Motley Crue

Se împlinesc azi 39 de ani de când s-a format trupa Motley Crue, datorită neobositului NIkki Sixx. În căutarea succesului, viața lui Nikki Sixx a luat unele întorsături neașteptate pe drumul care l-a dus către înființarea trupei Motley Crue la 17 ianuarie 1981. Cu ochii strălucind, tânărul basist a cărat după el o încărcătură emoțională foarte puternică din copilărie, pe care a folosit-o drept combustibil pentru a ignora ce zice lumea și pentru a ajuta la nașterea uneia dintre cele mai cunoscute trupe rock din lume.

Reputația pe care Motley Crue a cunoscut-o pentru înclinația lor pentru „sex, droguri și rock ‘n’ roll” nu a fost un accident. Deja intrat în lumea abuzului de substanțe interzise, Sixx nu-și găsea un loc stabil, nici de muncă, nici de cântat. Tot se întâlnea cu diverși muzicinei încercând să găsească trupa perfectă de muzicieni pentru a face trupa visurilor sale.

După ce a plecat din London (trupă de hard-rock) – care mai târziu îii cooptează pe Blackie Lawless de la W.A.S.P. și Izzy Stradlin de la Guns N`Roses, ambii în perioada în care încă nu erau faimoși – basistul de numai 22 de ani hotărăște să-și facă propria trupă, în principal ca să nu mai joace după regulile altora. Se ântâlnește cu toboșarul Tommy Lee care avea numai 18 ani și chitaristul Greg Leon. Cei doi mai cântaseră împreună în Suite 19.

Curând, Leon a părăsit trupa, lăsându-i pe Sixx și lee să găsească un alt chitarist pentru trupa care încă nu avea un nume. Cei doi au ajuns caute chiar și printre anunțurile din The Recycler, unde le-au căzut ochii pe un anunț al unui chitarist. Acolo scria așa: „Chitarist zgomotos, obraznic și agresiv disponibil”. După ce au văzut anunțul, lui Mick Mars i s-a cerut să vină să de ao probă și s-a alăturat imediat celor doi.

Mars și Sixx se mai întâlniseră și înainte de probă, deși niciunul dintre ei nu și-a dat seama la momentul acela. Mars cântase înainte într-o trupă numită White Horse și după ce a decis că 2 dolari pentru un shot de tequila e prea mult la Stone Pony, undeca cânta White Horse, a plecat la Magnolia Liquors. În spatele tejghelei era tânărul Nikki Sixx, care se folosea de viteză și alcool când cei doi s-au întâlnit prima dată. Mars s-a uitat la Sixx – arăta fără îndoială ca un rocker – și l-a întrebat ce muzică îi place. Când Sixx i-a înșirat mai multe trupe, printre care și Kiss, chitaristul l-a trimis la plimbare pentru că nu era un fan al trupei celor patru pictați pe față. Dar l-a invitat totuși pe Sixx să vină să-i asculte trupa la Stone pony.

Când Sixx a ieșit din schimb, s-a îmbătat și a mers la barul respectiv, unde Mick Mars tocmai cânta un solo de chitară, fiind uimit de cum suna instrumentul în mâinile chitaristului pe care în întâlnise cu câteva ore înainte. Cei doi au vorbit după concert, iar Mars i-a dat lui Sixx numărul său de telefon, dar nimic nu s-a întâmplat până când s-au întâlnit mai târziu în urma anunțului din ziar.

Cu bass, chitară și tobe, grupul a invitat un cântăreț pe numele lui simplu O`Dean să le fie vocal. După un demo cu acesta, O`Dean a fost trimis la plimbare și schimbat cu un cântăreț pe care îl știa Lee și cu care cântase în liceu. Blondul platinat Vince Neil cânta într-o trupă pe nume Rockandi și după ce cei trei l-au ascultat, au știut că și-au găsit vocalul. Neil a adus o energie carismatică pe scenă. Era una din calitățile de care aveau nevoie pentru succes.

Vince Neil a refuzat inițial oferta, dar Tommy Lee a insistat și l-a convins să vină la o audiție. A apărut la audiție în aprilie 1981 cu o fată, la care ceilalți trei au exclamat „lovey”. Deși aceasta nu a fost de acord, Neil s-a alăturat totuși grupului și în numai câteva minute de la repetiție Nikki scria deja versurile unei piese pentru a vedea dacă se potrivește vocii nou-intrate. Prima piesă pe care au făcut-o împreună a fost Live Wire  și a fost prima piesă lansată de pe albumul lor de debut Too Fast For Love.

Cvartetul a ajuns și-a ales în cele din urmă numele de Motley Crue, o sugestie a lui Mars. Chitaristul obișnuia să noteze pe diverse hârtii cuvintele „mottley cru” pe când cânta cu White Horse, când unul dintre membrii trupei a spus că sunt „a motley looking crew” ( o echipă pestriță). Cu câteva modificări, adăugând un „e” și eliminând un „t” și cu o pereche de umlaut (inspirându-se din denumirea berii Löwenbrau), Mötley Crüe era oficial gata de drum.

Pe parcursul următoarelor trei decenii, trupa a devenit unai dintre cele mai mari trupe din lume, cu vânzări de peste 100 de milioane de copii cu cinci albume de studio devenite „de platină”. Reputația lor a devenit la propriu coșmarul oricărui manager de turneu, trupa luând locul oricărei alte formații care deținuse până atunci locul de cea mai rea trupă din rock.

sursa: loudwire.com

Articole recomandate

comentarii

  1. Este trupa care mi-a marcat tineretea, fiind de aceeasi varsta cu ei. Dar de cand am vazut filmul The Dirt ii iubec si mai mult. Pacat de vocea lui Vince, poate in noul turneu va fi altfel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button