Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Știri

Wendy Dio, despre ultimele zile de viață ale lui Ronnie

Fosta soție a lui Ronnie James Dio, Wendy a vorbit despre moartea legendarului rocker, spunând că mereu a crezut că poate învinge cancerul.

Ronnie a murit din cauza cancerului la stomac în mai 2010. Deseori, boala nu are simptome până în stadiul final. De obicei, până este diagnosticat cancerul la stomac, prognosticul este destul de rezervat.

Muzicianul, care suferea de dureri de stomac a fost la medic în iarna lui 2009, și după o serie de teste, a fost diagnosticat cu cancer.

„Ni s-a spus că este cancer în stadiul IV, dar nu am crezut că Ronnie nu va supravieșui, pentru că el era o persoană foarte puternică”, a declarat Wendy pentru Planet Rock, un radio online din Marea Britanie. „Și am fost la Houston la un centru de tratament pentru chimioterapie, și spuneam: „We are killing the dragon. (Ucidem dragonul.) Așa i-am spus, dragonul. Ronnie nu a suferit mult.  A făcut chimioterapie și nu am crezut că o să moară. Am crezut că o să învingă boala.

Am realizat că este prea târziu într-o vineri, 14 mai 2010. S-a ridicat și mi-a spus că nu se simte deloc bine. Am chemat medicul și am mers la spital. Avea dureri foarte mari – agoniza -, i-au dat morfină, și practic Ronnie a intrat în comă. Am stat la spital până duminică dimineața când a murit.”

Potrivit lui Wendy, mai mulți prieteni apropiați și asociați au venit să-l vadă înainte de a murit. „Bassistul Black Sabbath, Geezer și soția sa, Gloria Butler au fost extraordinari. Au fost alături de mine tot timpul”, spune ea.

„Ronnie revenind în Sabbath pentru ultima oară (ca Heaven & Hell), toate problemele pe care le avusese toată lumea dispăruseră. Erau cei mai buni prieteni. Erau grozavi, și cântau grozav. Prietenia lor era extraordinară. Iar Terry (Geezer) și Ronnie plînuiau să meargă într-o excrusie în Egipt împreună.

Au fost cam 30 de persoane, prieteni apropiați, care s-au aflat în spital cu el. Și a murit într-o duminică dimineața.”

Întrebată dacă dacă s-a aflat în etapa de negare legat de boala lui Ronnie, Wendy: „Eram în faza de negare. Negare totală. Mai ales cu trei săptămâni înainte de a muri, când a primit premiul  Revolver Golden Gods în Los Angeles, și era foarte bine. Și ne gândeam toți: O să reușească.”

Ronnie James Dio a murit în mai puțin de șase luni de la momentul în care a anunțat că a fost diagnosticat cu cancer la stomac.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button