Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Povestile Alinei

Pluty 4eva

Pe 1 mai 1930 a noua planeta de la Soare, fosta X, a primit numele propus de o fetita de 11 ani. Putea sa o cheme Percival sau chiar Constance, Zeus sau Minerva sau Cronos. In urma votului unanim a fost botezata planeta Pluto! Atunci chiar arata a planeta, asa nevazuta cum era, toata lumea o credea de sapte ori mai mare ca Pamantul. Apoi cel putin cat Pamantul. Apoi cat Marte, apoi… Of, tare-i greu sa fii asa de parte si asa de mic! Pluto este cat o sesime din masa Lunii!
Dupa ce in centura Kuipert au fost descoperite alte corpuri ceresti chiar mai mari decat Pluto, cum ar fi tafnoasa Eris si satelitul ei, Dysnomia, oamenii au revizuit conceptul de planeta, au pastrat opt planete-planete in sistemul nostru solar si au introdus conceptul de planeta pitica, retrogradandu-l pe bietul Pluto. Astronomul “vinovat”, Mike Brown, a scris chiar si o carte despre toata povestea, How I Killed Pluto and Why It Had It Coming. Inutil sa precizez, pe Mike nu il iubeste nimeni! Daca planetele ar textui…

Pluto insa ne iubeste pe toti. Ce a gasit New Horizons in 2015 cind a ajuns cel mai aproape de pitica planeta? Frumos desenata, o inimioara!

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button