Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Știri

Mai multe legende ale rockului au semnat o chitară în scopuri caritabile

Paul McCartney, Eric Clapton, David Gilmour, Jimmy Page, Jeff Beck și mulți alții au semnat o chiatră care va fi vândutăla licitație, urmând ca banii să fie donați unei cauze caritabile, potrivit musicradar.com.

Chitara va fi vândută la licitație în luna decembrie, iar banii vor ajunge la prietenul și colegul muzicienilor citați mai sus, Jerry Donahue, fost chitarist în „Fairport Convention“, „Fotheringay“ și „Hellecasters“ care a suferit un atac cerebral masiv în 2016.  Lista completă a muzicienilor care au acceptat să participe la această acțiune este:  Sir Paul McCartney, Robert Plant, Eric Clapton, Jeff Beck, Jimmy Page, Steve Winwood, Mark Knopfler, Pete Townshend, Brian Wilson, Albert Lee, David Gilmour, Joe Brown, Richard Thompson and Dave Pegg.

Cu toții au semnat o Vintage V58JD care a fost donată de John Hornby Skewes Ltd pentru această licitație, care urmează săaibă loc la 11 decembrie la Gardiner Houlgate s Bath Auction.

În timpul carierea sale de chitarist, Jerry a cântat împreună cu Plant, Elton John, George Harrison și Bonnie Raitt. Dave Pegg, fost coleg de trupă cu Jerry în „Fairport Convention“, explică cum aceste nume s-au implicat în această acțiune de a-l ajuta pe Jerry: „Totul a început când am primit un telefon de la chitaristul Matt Worley, un alt prieten apropiat al lui Jerry“, spune Dave. „El intrase în posesia unei chitare pe care a cântat Jerry și a venit cu ideea de a oune câteva nume importante pe ea pentru a strânge niște bani ca să-l ajutăm“.

„La început, am vorbit doar cu câțiva“,adaugă Matt Worley. „Și cu ajutorul lui Tony Kelsey care i-a cooptat pe Steve Winwood, Robert Plant, Andy Fairweather Low și Dave Pegg, vestea s-a răspândit, porțile s-au deschis și ne-am trezit că nume importante din muzică sunt nerăbdătoare să dea acest autograf pe chitară pentru a-l ajuta pe Jerry“.

Și mai sunt și alte semnături de adăugat: Tony Iommi de la Black Sabbath, Jeff Lynn de la ELO, fostul chitarist de la Jethro Tull, Martin Barre, John Paul Jones de la Led Zepelin. șI uite așa nu prea mai rămâne prea mult loc pe chitară și pentru alte semnături.

Cu autografele tuturor celor trei de la Yardbirds (Clapton, Beck și Page), ultimii trei membri care au rămas în Led Zeppelin și un Beatles, valoarea acestei chitare este greu de cuantificat. Dar vom afla la 11 decembrie.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button