Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Știri

Ian Anderson suferă de o boală incurabilă la plămâni

Ian Anderson, liderul trupei Jethro Tull, a dezvăluit că suferă de bronhopneumopatie cronică obstructivă, o afecțiune cu care a fost diagnosticat în urmă cu câțiva ani, informează revista Prog.

Această dezvăluire a fost făcută în cadrul emisiunii The Big Interview  a lui Dan Rather, care va fi difuzată la 13 mai. Într-un clip de prezentare a emisiunii, Anderson spune: „O să-ți spun ceva ce n-am mai spus public până acum – sufăr de o boală de plămâni incurabilă cu care am fost diagnosticat acum câțiva ani. Mă lupt. Am ceea ce se numește accese – perioade când infecția se transformă într-o bronșită severă și am două-trei săptămâni când este extraordinar de dificil să ies pe scenă și să cânt. Am 18 luni de când nu am mai avut vreun acces și am tratament. Dacă stau într-un mediu nepoluat cât de cât, sunt OK. Dar zilele îmi sunt numărate. Încă nu sunt în faza în care să-mi afecteze viața de zi cu zi – încă pot alerga după autobuz.”

Întrebat care este prognosticul, Anderson a răspuns: „Trebuie să lupt până la capăt – să folosesc puterea plămânilor și să împingi spre limită tot timpul. În momentul în care te așezi și spui, „nu mai pot să fac asta”, ești pe derdeluș. Răspunsul este că trebuie să pompezi.”

Întrebat cum se numește boala în termeni medicali, Anderson spune: „Termenul popular este BPOC – bronhopneumopatie cronică obstructivă, când pierzi o parte din abilitățile plămânilor tăi de a-ți furniza oxigen. Am petrecut 50 de ani din viață pe scenă printre toate acele chestii pe care eu le numesc mașini de fum. Cred că asta este o parte semnificativă a problemei pe care o am.”

În cadrul interviului, Anderson atinge și alte probleme, precum schimbarea climatică, noua biografie The Ballad of Jethro Tull  și cum l-a inspirat Eric Clapton să cânte la flaut.

 

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button