Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Știri

Floor Jansen (Nightwish): „După 20 de ani de metal, mi-ar plăcea să fac altceva”

Floor Jansen nu a pierdut vremea în izolare. „Am doi cai, așa că am călărit foarte mult”, spune solista Nightwish. „În plus, am crescut legume și flori. Iar din când în când m-am așezat la pian și am scris”.

Pentru Nightwish, la fel ca pentru oricare altă trupă de pe planetă, 2020 nu a fost anul la care s-a așteptat. Anul acesta ar fi trebuit să plece în turneu pentru promovarea celui de al nouălea album Human.:II: NatureAcesta a fost lansat în aprilie, exact când lumea își închidea porțile, aruncându-le planurile într-o vâltoare,

„Nici măcar nu am putut repeta pentru turneu”, spune Floor. „Așa ar fi trebuit, dar era înainte de interzicerea zborurilor. Unii dintre noi se află în țări diferite, așa că nici măcar nu ne-am putut întâlni ca să repetăm.”

Tot ce se întâmplă acum nu se află sub controlul tău, și trebuie să fie frustrant.

De fapt, nu. Lansând albumul într-o perioadă ca asta înseamnă că oamenii au avut suficient timp să-l asculte. Iar feedbackul pe care l-am primit este că sunt recunoscători pentru că au acel album. Au trecut cinci ani de la materialul precedent, și oamenii chiar au apreciat că a ieșit pe piață ala acel moment.

Fii sinceră: care au fost primele tale gânduri când clăparul Nightwish Tuomas Holopainen ți-a prezentat ideea unui dublu album, jumătate fiind o piesă instrumental-orchestrală de 30 de minute?

Dacă mi-ar fi sugerat-o oricine altcineva în afară de Tuomas, aș fi crezut că este nebun, Dar pentru că a fost el, și pentru că este o minte atât de strălucitoare, m-am gândit: Este o idee grozavă, ar trebui să o scrii, de-abia aștept să o ascult.

Îm plus, dacă este vreo trupă care poate face asta, atunci noi suntem. Mai avusesem o piesă epică în 2015, de 24 de minute, The Greatest Show On Earth. Acest cântec, All The Works Of Nature Which Adorn The World , de pe noul album, este fratele mai mare al acelui cântec. Este o continuare logică. Singurul motiv pentru care a devenit un disc dublu a fost pentru că nu s-ar potrivi pe un singur CD.

A fost un album dificil de făcut?

Ei bine, există bucurie atunci când ceva e dificil de făcut. Am fost provocată – sunt unele pasaje dificile în Music și Shoemaker. Unele versuri sunt extrem de tricky atunci când le cânți. Dar vrei să fii provocat în mod constant. Nu ne-am gîndit la modul „al nouălea album, suntem Nightwish, puttem să ne relaxăm și să facem exact ce am făcut în ultimii 20 de ani”. Nu așa se petrec lucrurile. Suntem încă o trupă foarte înfometată.

Endless Forms Most Beautiful  a fost un album cu un sound extraordinar. Ați încercat să depășiți performanța asta, să vă autodepășiți?

Cred că într-un fel, întotdeauna ești în competiție cu tine însuți, dar mai mult ca să păstrezi lucrurile fresh. Cred că acest album sună bine, uriaș de bine, dar nu există orchestră pe nouă piese pe care le cântă toată trupa. Este un cvartet de coarde și un cor, dar fără orchestră. este ceva unic, pentru că albumele precedente erau împachetate cu orchestră.

Crezi că Nightwish va face vreodată un album în întregime acustic?

Nu știu dacă un întreg album ar fi o idee bună, dar mă gândesc că poate am face un turneu. Personal, cred că va fi plăcut.

Ai lansat albumul de debut al proiectului tău hard rock Northward în 2018. Ce ai obținut din acest proiect și nu ai obținut din Nightwish?

În principal faptul că l-am scris singură, cu chitaristul și partenerul muzical Jørn Viggo Lofstad. Acolo este mare parte din mine, într-un alt fel decât în Nightwish. Este și un altfel de stil – un gen pe care nu prea l-am abordat înainte. M-am implicat mai mult, pentru că totul a venit din mine.
Vrei să faci un nou album Northward?
Nu știu. Acel proiect datează de fapt din 2008. Pentru că am avut un an pauză cu Nightwish, am putut să-l finalizez, să văd dacă piesele sunt încă ce trebuie, dacă-l înregistrăm sau nu.Am fost fericită să am un moment să-l lansez, după 10 ani de când l-am scris.
Dar după 20 de ani de rock și metal, cred că mi-ar plăcea să fac altceva. Adică, nu vreau să zic că termin cu Nightwish, dar ceva pe lângă. Am participat recent la un show TV în orașul în care m-am născut, în Olanda (Beste Zangers, – Cei mai buni cântăreți.) Chiar m-a inspirat să încep să scriu, iar materialul care a ieșit este foarte liniștit.
Mi-ar plăcea să fac un album în care mai puțin chiar înseamnă mai mult. Ceva diferit – nu pentru că m-am plictisit, ci pentru că fiind deja într-una dintre cele mai mari trupe de acest gen, și ai pe cineva ca Tuomas Holopainen ca autor, nu văd ce aș putea adăuga în plus dacă un album al meu ar fi tot metal.

Între timp, există încă un turneu Nightwish programat pentru ultima parte a anului. Ești nerăbdătoare să fii plecată iar pe drum?

Bineînțeles. Dar pentru că știu că nu pot, nu vreau să pierd prea mult din timpul meu gândindu-mă la asta.

sursa: Metal Hammer

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button