Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Știri

Billy Corgan: „Am fost atât de preocupat să scriu piese importante, încât nu am putut să fiu eu însumi”

Smashing Pumpkins se pregătește de lansarea noului dublu album Cyr peste două zile. Liderul trupei, Billy Corgan reflectă într-un interviu pentru Kerrang! asupra relației sale intense cu muzica și crearea ei – și ce impact a avut aceasta asupra lui ca persoană în primele zile ale trupei.

Cântărețul admite că practic „nu putea”fi el însuși atunci când era tânăr, pentru că era „foarte preocupat să scrie cântece importante”.

„Cred că dacă aveam 20 de ani în lumea de azi, aș avea șanse mai bune să fiu însumi”, spune Billy. „Când ne aflam pe scenă în 1990, cu mine care eram cumva androgin, cu o voce înaltă, aproape ferminină, cântând muzica pe care o făceam atunci…Oamenii nu erau de genul: O, frate, trupa o să fie uriașă.”. Ci: „Ce naiba e asta? Ce naiba vreți să spuneți? Care-i sensul? Apoi, ajungeau să spună chestii mai ciudate, cum ar fi: „De ce e o tipă (inițial am avut o bassistă, D’arcy Wretzky)? De ce e un asiatic?”

„Așa că, cumva, a trebuit să găsim ceva în noi înșine care ne-au făcut să ne simțim supraoameni și supereroi. Și ne înconjuram de lucruri care ne plăceau, și în unele feluri chiar și cu lucruri care nu ne plăceau, care păreau să ne plăsmuiescă identitatea”.

„Cred că Cyr este rezultatul căpătării încrederii în noi, la momentul acela în care putem face orice ne dorim să facem, și nu ni se impune un anumit stil sau vreo abordare”, spune el. „Cât timp găsim un culoar care ne entuziasmează, se vor întâmpla numai lucruri bune, Lucrez acum la un cântec care sună ca și cum ar fi putu fi foarte bine scris în 1993. Și dacă am fi înregistrat-o așa, oamenii ar fi spus: „Au revenit! Nu, n-am plecat niciodată…Iar dacă stai într-o cameră cu  Jimmy (Chamberlain, tobe) și cu mine pentru 12 ore, discuțiile noastre sunt mereu ceva de genul: Care-i următorul pas? Pe asta ne concentrăm mereu.”

Avem și două noi piese de la băieți: Purple Blood și Dulcet In E.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button