Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Știri

Ringo Starr și Dave Grohl despre moartea lui Lennon și Cobain

Ringo Starr și-a reamintit reacția pe care a avut-o când a murit John Lennon într-o conversație cu Dave Grohl, care vorbea despre moartea lui Kurt Cobain.

Lennon a fost împușcat în 1980, pe când avea vârsta de 40 de ani, în timp ce Cobain a fost găsit împușcat în cap în 1994, la vârsta de 27 de ani.

„Omul avea atât de multă emoție“, i-a spus Starr lui Grohl într-un material apărut în Rolling Stone. „Asta mi-a plăcut. Eu sunt un tip emoțional. Nimeni nu se poate îndoi de Nirvana, niciodată. Și cine ar fi crezut că va termina acolo unde a terminat. Nu cred că cineva care-i asculta muzica se putea îndoi de el, pentru că el era curajos.

Nu cunosc povestea de final, și nu este despre el, și în ultima vreme, în lumea noastră, pierdem din ce în ce mai mulți oameni. Și te gândești: – Cât de greu trebuie să fi fost? Adică: – de ce nu m-ai sunat? Nu se știe niciodată. Acesta este sindromul faimei la 27 de ani. Mulți dintre ei au trecut prin această vârstă, ca și cum e doar o vârstă, un număr – oare au primit totul până atunci? Sau poate este doar planul lui Dumnezeu. Nu știu.“

Starr și-a reamintit că „atunci când s-a dus John, eram în Bahamas. Primisem un telefon de la copiii mei vitregi din Los Angeles, și îmi spuneau: „S-a întâmplat ceva cu John“. Apoi au revenit cu un alt telefon și mi-au zis: „A murit John.“. Și nu știam ce să fac. Și încă îmi dau lacrimile când mă gândesc că un nenorocit l-a împușcat. Și doar am zis: „Trebuie să luăm bilete de avion.“. Am luat un avion spre New York, și nu știi ce ai putea face. Ne-am dus la apartament. „Putem să ajutăm cu ceva?“ am întrebat. Iar Yoko a zis doar atât: „Puteți să vă jucați cu Sean. Țineți-l ocupat.“ Și asta am făcut. Asta gândești: „Ce faci acum?“

Grohl a răspuns împărtășindu-și propriile sentimente despre decesul lui Cobain. „Am stat departe de muzică o vreme“, a spus el. „Nici măcar nu dădeam drumul la radio. Apoi, mi-am dat seama că muzica era singurul lucru care chiar mă făcea să mă simt bine. Iar muzica urma să mă ajute să trec prin asta. Așa că am început să scriu versuri, cântece și să le înregistrez singur.“

El a adăugat că „este greu și când unul din prietenii tăi sau cineva foarte apropiat, în viața reală, a devenit ceva mai mult decât o ființă umană pentru ceilalți. Așa că stai jos pe scaun la un interviu și cineva îți pune aceste întrebări care te emoționează. „Cum te-ai simțit când ți-a murit fratele? Nu e ca și cum tocmai ai întâlnit pe cineva și îți vine să-i povestești. Așa că a fost dificil pentru o perioadă, dar mi-am dat seama că era important pentru mine să continui cu viață“.

Grohl a descris cântecele trupei Nirvana „dincolo de limite, din păcate“, spunând că a cântat piesele trupei de numai câteva ori de la moartea lui Cobain. „E ca și cum te reîntâlnești cu prietenii din trupă“., spune el. „Dar parcă lipsește ceva“.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button