Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Total LP

Plimbându-mă prin Parcul Național…

…mi-am adus aminte de Central Park, plamanul verde al New Yorkului. Pe care, nu, nu l-am vazut decat in poze. E pe lista de to do. Pana ajung eu in Central Park, hai sa ajungem toti acolo pret de vreo ora, la un concert. E gratis. E un concert de muzica oarecum folk, si n-ai zice ca e locul potrivit pentru asemenea muzica. In plus, oamenii care vor canta canta deja din 1957! Acum suntem in 1981! S-au certat, s-au despartit, s-au impacat, in fine, artisti, deh…
Ca sa aiba grija de Central Park, o zona de 3,41 km2 in mijlocul New Yorkului (3,41 kilometri patrati!!), municipalitatea are astazi un buget de $ 65 000 000, plus minus ceva. Parcul a fost inaugurat in iarna lui 1858 si a trecut prin tot felul de pase, mai bune sau mai rele, de-a lungul timpului. O asemenea pasa proasta s-a intimplat in anii ’70 astfel incit la inceput de ’80 autoritatile s-au trezit ca nu au cele 3 milioane de dolari de investit in reamenajarea si reintinerirea parcului. “Sa facem niste concerte gratis, in aer liber!” s-au gandit. Oamenii se vor bucura de muzica si parc, parcul se va bucura de banii stransi din drepturi de difuzare video si tv, vanzare, reclama, etc. Cool. Si pe cine chemam? Eu zic sa chemam doi new yorkezi get beget. Lumea ii stie din anii ’60, oamenii le iubesc muzica, tot sunt despartiti, o sa fie senzational sa cante din nou impreuna. Sa-i intrebam insa daca vor…
Si asa au ajuns mai intai la Paul Simon care a fost incantat de idee. Sigur, era sceptic, temator, nesigur ca vor avea si succes si mai ales nesigur ca fostul lui partener, Art Garfunkel, va accepta. Art Garfunkel a acceptat imediat si asa s-a pornit ceea ce urma sa devina un adevarat concert-cult!
Intr-o sambata ploioasa de septembrie 1981 erau asteptati, in cel mai bun caz, in jur de 300 000 de oameni. Cum putea sa sune bine muzica acustica pe-o scena plouata in aer liber? De certat se certasera inclusiv la repetitii. Vor face fata?

S-au adunat in Central Park New York peste 500 000 de oameni pentru a asculta doi tipi, Simon & Garfunkel. Concertul devenea al saptelea cel mai urmarit concert din istoria Americii.
Atunci s-au strans $ 51 000. A fost insa un cap de pod care a deschis drumul spre nenumarate alte concerte si a atras atentia asupra nevoii de a avea un Central Park ingrijit si iubit.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button