Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Povestile Alinei

Duminică, pe la amiază

Turcii își iubesc kediler ca nimeni altii! In Turcia am vazut cele mai frumoase case ale pisicilor nimanui, acolo cateii maidanezi se hranesc de la automate, moscheele raman deschise iarna pentru ca tomberonezele sa aiba unde dormi la cald, tarabele se bucura sa isi prezinte marfa garantata de pisici, care nu sunt neaparat luate de pe strazi si duse acasa pentru ca acolo pisicile sunt mai curand ale tuturor decat ale nimanui. Intre toate, una le-a devenit un veritabil ambasador. Numele ei este Tombili – un motan surprins in timp ce isi facea siesta intr-un cartier din Istanbul. Se pare ca Tombili inseamna Grasunel, ceea ce, sa fim drepti, i se potrivea de minune rotofeiului. Prieten cu toata lumea si iubit, Tombili a devenit faimos pentru modul extrem de chill in care obisnuia sa se relaxeze intr-un cot pe-o treapta sau bordura. Si uite asa a devenit Tombili vedeta internationala si eroul cartierului si-al intregului Istanbul.
La un moment dat Tombili a murit. Cine a iubit vreodata o pisica stie exact cata diferenta poate face lipsa unui suflet de cat? 4-5 kg? Imensa! 17000 de oameni au simtit la fel si au semnat o petitie prin care au cerut primariei sa nu-l uite pe Tombili. Insusi primarul din Kadıkoy a aprobat monumentul!
La o luna dupa inaugurare, luni noapte Tombili cel de bronz a fost furat! Social media vuia de jale si protest, “sunt dusmanii a tot ce e frumos, nu vor decat lacrimi, ura si razboi!”, “cum sa furi o asemenea statuie? Ce-o sa faci, o pui in sufragerie??” si pana si ambasadorul Rusiei la Ankara era ingrijorat de soarta statuii…
Poate ca vina s-a dovedit mai mare decat lacomia si intr-o buna zi de joi Tombili cel de bronz s-a intors la locul lui. Sculptorita Seval Șahin s-a fotografiat langa pisica preferata cu zambetul pana la urechi. Istanbulului si lumii le venise inima la loc.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button