Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Documentar

Ce a însemnat reunirea Led Zeppelin din 2007

La 10 decembrie 2007, Led Zeppelin se reunește pentru prima oară în 19 ani cu un concert la O2 Arena din Londra. Concertul a fost susținut în memoria lui Ahmet Ertegun, fondatorul casei de înregistrări Atlantic Records, care murise cu un an înainte, în luna decembrie.

Alături de Robert Plant, Jimmy Page și John Paul Jones la baterie a fost Jason Bonham, fiul fostului toboșar Led Zeppelin.

Trei dintre cei patru care urcaseră pe scenă în acea seară păreau nerăbdători ca acesta să fie un nou început. Dar, părea din ce în ce mai evident că acesta este ultimul concert al Led Zeppelin în formația originală, evident mai puțin Bonham.

Au fost mai puțin de 20.000 de bilete disponibile, dar mai mult de 20 de milioane de oameni au aplicat pentru un bilet – un record mondial oficial.

Led Zeppelin s-a destrămat imediat după decesul bateristului John Bonham în 1980. Înainte de evenimentul din 2007, au mai apărut împreună doar de două ori de atunci, și nicio apariție nu a fost un succes. Robert Plant nu a avut termeni prea laudativi la adresa primei reuniri pentru Live Aid în 1985; și la fel și în cazul întâlnirii pentru aniversarea Atlantic în 1988. Aveau nevoie cu disperare de acest concert pentru a fi mai mare și mai bun.

Și a fost. Plant, Jimmy Page, John Paul Jones și Jason, fiul lui Bonham au avut o prestație atât de bun, încât fiecare dintre ei, la orice interviu, chia și în prezent, este întrebat despre o eventuală reunire și revenire.

Așa cum a declarat Plant, aceasta nu s-ar mai petrece vreodată, după cum ne-a lămurit Plant chiar la câteva minute de la ultima plecăciune în fața publicului. În timp ce toți ceilalți au sărbătorit în spatele scenei, el a păsărit locația. „M-am dus la Marathon Pub în Camden, am băut patru sticle de Keo și o jumătate de sticlă de vodcă, și apoi m-am dus la culcare”, a declarat el. „Pentru că trebuia să plec de acolo. Trebuie să fug. Era prea greu. Frumos, dar vorbim despre examinarea propriei morți! O nebunie”.

 

 

 

 

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button