The Sound of Movie

MARTI 22:00 - 23:00

Regie, imagine, scenariu, actor principal, actori secundari, costume, décor, si deloc pe ultimul loc – muzica. Amesteca-le pe toate si obtii un film. Daca filmul e bun, retii si numele regizorului, oftezi de dragul actorului, casti ochii mari la décor, si, dupa ce iesi din sala, te trezesti ca fredonezi si muzica! Ingredient teribil de important, muzica filmului este invelisul povestii, este ghidul privitorului, este codul care decripteaza stari, momente, directii, este semnalul de alarma si cantecul de leagan, este insotitorul fidel al viziunii regizorale, este ce vei auzi cu urechile, vei simti cu sufletul si vei vedea cu ochii inchisi daca asculti The Sound of Movie.
Alergatorul n-ar fi Alergatorul fara Chariots of Fire. Titanicul n-ar fi Titanicul fara My Heart will Go On. Star Wars! Cum ar fi Star Wars fara John Williams? Cum ar fi multe altele fara John Williams? Arizona Dream, Bladerunner, Requiem for a Dream… Adu-ti aminte de scena dusului din Psycho… Pai daca n-ar icni viorile cu disperare parca nu ti-ar mai sta inima in loc si respiratia blocata…
Muzica din film creaza stare. Manipuleaza emotia, indruma spre intelegere. Ca e pur si simplu muzica de film, instrumentala si geniala, sau ca e soundtrack cu piese pe care cu greu le mai desparti de imagine, sa nu uitam ca muzica din filme s-a auzit inaintea vorbei!
Pentru ca suntem radio si traim din sunet, vrem sa te manipulam prin emotii, vrem sa ne asculti in culori, vrem sa iti amintim de stari incredibile, vrem sa asculti The Sound of Movie.