Vița de Vie și Firma, pe scena Sibiu Jazz Festival

Sibiu Jazz Festival continuă și anul acesta și vine cu noutăți.

Evenimentul se va desfășura în Piața Mare din Sibiu, în perioada 21-23 august, cu respectarea regulilor sanitare impuse de autorități în perioada de pandemie.

Pe parcursul celor trei zile de festival îi vom asculta pe:  Paolo Profeti & ArtHitElectronic – Swing Project, Jazzappella, Sorin Zlat Groove Garden, Berti Barbera și Nicu Patoi, Bega Blues Band, Hot Club de Cluj, Balkanamera – Jazz Q.

Două trupe din lumea rockului românesc vor urca anul acesta pe scena SJF: Firma – Commissioned Jazz-Rock Project (proiect creat special pentru SJF) și Vița de Vie – Acoustic Jazz-Rock Project. Premiera a fost cumva prefațată de prezența lui Adi Bărar Band, în ediția anterioară.

Organizatorii spun că au ales Vița de Vie și Firma, care, deși vin din sfera muzicii rock au capacitatea artistic-muzicală de a concepe, crea, orchestra, aranja piese muzicale care se înscriu în genul muzical supranumit jazz-rock.

Organizatorii au mai avut două motive pentru a invita aceste trupe: pentru a atrage turiști și public tânăr la Sibiu, aceste formații având un rating ridicat pe scena muzicală națională, și pentru că au observat, în urma unei cercetări realizate pe rețelele de socializare,  că mare parte din fanii SJF sunt şi fani ai muzicii rock.

Related Posts