Ediția a VII-a a „Brașov Jazz&Blues Festival“

Ediția a VII- a a „Brașov Jazz&Blues Festival“ va avea loc în perioada 31 octombrie-3 noiembrie la Teatrul Sică Alexandrescu din Brașov.

Festivalul va fi deschis, la ora 19, de Berti Barbera și Nicu Patoi. Cei doi lansează în premieră la Brașov albumul ”Blue Drops”. Urmează apoi Equilateral. Acesta va fi un spectacol al artei muzicale, în care toți cei implicați au valori comune și își împart colegial repertoriul și scena, se prezintă pentru prima dată publicului din Brașov și nu ar trebui să lipsească din agenda niciunui iubitor de concerte și de superlative muzicale.

Vineri, în a doua zi de festival, vor cânta Dorrey Lin Lyles & LK Band (SUA/GER) și Bruce Katz Band (SUA).

DORREY LIN LYLES (SUA/Germania) ne invită să luăm parte la o experiență muzicală unică, sexy și intoxicantă: un amestec perfect echilibrat de Gospel, Jazz, Soul și Blues. Misiunea ei este de a atinge sufletul publicului transmițând energie pozitivă cu o muzică ce pătrunde în suflet și traversează toate barierele care distrug ignoranța și ne unesc pentru a crea O SINGURĂ MARE FAMILIE.

Bruce Katz Band (SUA) este unul dintre marii pianişti de blues şi jazz din America, care a şi câştigat de-al lungul carierei 4 premii pentru cel mai bun pianist de blues din America. Bruce este liderul trupei Bruce Katz Band de 25 de ani. În tot acest timp a cântat și înregistrat alături de Ronnie Earl, Delbert McClinton Band, Jaimoe’s Jasssz Band, John Hammond și cu alți artiști legendari.

Sâmbătă vor cânta Giles Robson & Band (UK) și Corky Laing´s MOUNTAIN (SUA).

Când mari maeştri ai muzicuţei ca Sugar Blue ori Paul Jones îl descriu pe Giles Robson ca pe unul dintre cei mai mari muzicuţişti ai lumii, atunci e obligatoriu să fie ceva special acolo. Cu un stil unic, acest talent de clasă mondială vrăjeşte, pur şi simplu, orice audienţă.

Sound-ul caracteristic pentru muzica celor de MOUNTAIN este unul puternic de heavy blues rock cu improvizații inedite de chitară. Hituri precum „Mississippi Queen” și „Nantucket Sleighride” i-au făcut celebri pe cei de la MOUNTAIN, și muzica lor este la fel de iubită și astăzi.

Festivalul se va încheia duminică cu Dock in Absolut (LUX/BEL) și Kekko Fornarelli Trio (IT).

Dock in Absolut (LUX/BEL) este un trio din Luxemburg și Belgia, compus din Jean-Philippe Koch – pian, David Kintziger – bas și Michel Mootz – tobe. Ei combină diferite stiluri de jazz progresiv, clasic și rock. Muzica lor este variată, puternică și bogată.

KEKKO FORNARELLI este unul dintre pianiștii cu școală de jazz care a ascultat și multă muzică actuală, cel puțin asta arată albumele lansate până acum, mai ales „Abaton”, lansat în 2018. Fornarelli merge dincolo de gen și formă și ramâne intens pe latura afectivă, capabil să-și descrie viața printr-un limbaj format din emoții și liniște tradusă, autentic și cursiv, surprinzător prin limpezime și efecte sonore.

Biletele pot fi achiziționate dacă intrați pe site-ul brasovjazz.

 

Related Posts