Filmul „colectiv”, în februarie în toate cinematografele din țară

Premiera filmului „colectiv” în România va avea loc pe 28 februarie 2020. Ne veți găsi în peste 30 de cinematografe din București și din 20 de orașe din țară.

“colectiv” este un documentar observațional ce urmărește evenimentele primului an de la tragedia din clubul Colectiv. Filmul urmărește povestea anului 2016 și se concentrează pe relația dintre autorități și jurnaliști pentru a afla adevărul despre tragedia din octombrie 2015. „colectiv” este despre oameni și sistem, linia fină dintre adevăr și minciună, despre curaj și responsabilitate.
Protagoniștii filmului sunt:
Cătălin Tolontan – Alături de echipa lui de investigație scoate la suprafață adevăruri dureroase, într-o serie de anchete complexe. Filmul urmărește interacțiunea jurnaliștilor cu autoritățile în căutarea adevărului.
Tedy – a devenit apărătorul memoriei tragediei de la Colectiv, susținând ideea că incendiul din octombrie 2015 a deschis lungul drum al vindecării societății românești.
Familia Hogea – Narcis Hogea este tatăl lui Alex Hogea, student care și-a pierdut viața în urma incendiului. Familia Hogea devine în film un exponent pentru toate familiile care și-au pierdut copiii în tregedia din clubul „Colectiv”.
Vlad Voiculescu – fost Ministru al Sănătății, este o parte esențială în mecanismul de înțelegere a evenimentelor din primul an de după incendiul de la clubul Colectiv. Primul an de după tragedie a fost mai ales anul în care cele mai multe nereguli din sectorul medical au ieșit la suprafață.
Camelia Roiu – medic la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri din București este reprezentantul avertizorului de intregritate din sistemul medical. Ea portretizează dorința de a ajuta, dar neputința cauzată de neajunsurile unui sistem bolnav.

Related Posts