Apocalyptica va cânta la București și Cluj

Apocalyptica cânta la Cluj-Napoca pe 4 octombrie la FORM Space și la București pe 5 octombrie la Arenele Romane, ambele concerte fiind open air.

Primele 200 de bilete din fiecare categorie au preț special earlybird. Biletele s-au pus în vânzare vineri pe 29 ianuarie la ora 9 dimineață pe iabilet.ro.

Apocalyptica sunt prezenți pe scenă metal încă din 1993 inițial fiind o formație ce abordează muzică Metallica folosind însă instrumente clasice. Cu toate acestea, treptat formația a devenit un exponent reprezentativ al stitlului Symphonic Metal lansând până în prezent 9 albume de studio. Primul a fost celebrul „Plays Metallica by Four Cellos” în 1996 iar cel mai recent disc este Cell-0 lansat pe 10 Ianuarie 2020.

Cell-0 este primul album după Reflections (2003) care este în întregime instrumental. În cazul celorlalte albume Apocalyptica a colaborat cu nume mare ale scenei metal internaționale printre care Joe Duplantier, Corey Taylor, Cristina Scabbia sau Till Lindemann. În schimb cel mai recent album aduce o colaborare cu Troy Donockley, mulți-instrumentalistul din Nightwish.

Apocalyptica rămâne una dintre formațiile etalon ale metalului simfonic fiind una dintre primele trupe care au introdus instrumentele clasice în muzica metal.

Related Posts