Alina Dimitriu

Sa faci radio nu imi pare nici azi o meserie, desi asta fac din secolul trecut 🙂 Cred ca radio se face de drag si pentru ca un pitic interior iti tot sopteste sa spui oamenilor lucruri.

Am avut norocul, in ’90, sa ma indragostesc de omul potrivit. Lucra la unul dintre primele radiouri romanesti post revolutie, Radio Delta-RFI. Cind am fost invitata sa lucrez si eu acolo m-am dus cu ochii inchisi, din cauza lui. De ramas acolo am ramas din cauza radioului.

Radio Delta a fost o scoala perfecta. Urmatorul post de radio, Pro FM, deschis in 1992 mi s-a parut varianta corporate a tot ce invatasem pina atunci. In 1993 am fost una dintre cele doua voci care au inaugurat Radio Total. Cunoasteti expresia “si casa si masa”? Asta a fost Radio Total pentru noi. Tot la un loc. Oameni nemaipomeniti, sefi sau colegi, tranta cu tot ce insemna audio de calitate la vremea respectiva, munca nenormata zi/noapte, invatatura din mers, la trap si la galop, conectare reala cu tot ce merita atunci spus si auzit. Radioul a evoluat, la fel si noi. Am devenit incet incet profesionisti. Si poate de aceea am avut sansa de a lucra trei ani la Radio Europa Libera. Si din nou, de a inaugura inca un post de radio, Infopro. Pentru ca, totusi, radioul este nu o meserie ci o poveste de dragoste, cercul s-a inchis frumos si rotund la Radio Total. Care in 2008 a crescut si evoluat din nou, devenind Gold FM.

Anii au trecut, noi ne-am copt. Piticul interior care iti tot sopteste sa spui oamenilor lucruri e tot acolo, la fel de tinar.”

(credit foto Romeo Zaharia)