Comentatorul (in)versus Emitatorul

o poveste des intalnita cu aroma romaneasca (posibil sa fie si prin cratitele altora dar eu o intalnesc zilnic in zona asta carpatino danubiano pontica): militantul sufrageta de facebook, site, online in general. preponderent asexuat, dat fiind ca e format din cod binar (si nu-mi aduc aminte sa fi vazut vreun cod binar feminin sau vreunul masculin), uneori cuaternar, no sex, sau macar unul incert, indiferent ce poze isi pune in profile multe sau putine, dupa putere Coane Fanica.
si putin despre clasicele exprimari intalnite prin facebook-uri de diferite radiouri, cu multe redundante in zona asta unde pisicile sunt lei si maimutele zburda amuzandu-se prin gradina de prostime.
„si nu o sa va mai ascult niciodata”
ok. nu o sa mai dormim cu cotul drept afara si stiu sigur ca ghiveciul din coltul sufrageriei o sa aiba de suferit si el intens ca nu mai asculta x radioul y la care intamplarea face sa lucrez si sa si citesc mesajele si comentariile sosite pe diferite pagini.
traim intr-o tara libera si fiecare e liber sa asculte/citeasca/priveasca/faca fix ce-i place. cu desigur, conditia de bun simt (hmmm, suna cunoscut termenul asta..”bun simt”..) sa nu-l deranjeze pe cel din jur.
„nu-mi vine sa cred ca tu, om de radio, spui asa ceva pe post!!! adica gonesti ascultatorii sa nu mai asculte postul x daca nu le place?”
exact asa. nu-ti plac morcovii astia, in alta parte sigur o sa fie pe placul tau. au revoir. vezi mai sus.
„o sa ramaneti fara nici un ascultator”
cea mai goala propozitie dintre toate. nu-ti fa griji, cum nici noi nu ne facem. ce tie nu-ti place, place altuia. si viceversa.
apoi, luptatorul comentator care nu se lasa pana nu inchide postul pentru ca prostul din programul de dimineata/dupaamiaza/seara a cutezat, a avut tupeul si aroganta sa-l invite pe sisu la familia care a lezat in pampersii proprii si umezi cine stie care alianta, ceata, hoarda militanta pentru sorgintele dac, mama eroina si copilul astronaut.
postul nu se inchide, colegii mei vor invita in continuare pe cine considera ei in emisie si asta din singurul simplu motiv ca e misto sa auzi pareri din toate partile implicate, fie ca place unora sau nu. care tot ei, nemultumitii, in alte postari, pe alte pagini, culmea, militeaza pentru libertatea cuvantului atunci cand sunt blocati/ban-ati si urla frustrarea la cer ca „e cenzurat!”. ar fi si amuzant daca nu ar fi trist.
cautatorul, urmaritorul. care tine sa-ti trimita acelasi mesaj copy/paste pe toate gaurile email-ului, paginii, comentariului, postului, prietenilor tai, prietenilor prietenilor tai. nu se lasa pana nu e blocat de toata lumea. de unii mai repede, de altii mai incet dar finalitatea e aceeasi: oblivion. cu pagina lui cu 18 pretenari, la fel ne-am amuza daca nu l-am intromisiona in aceeasi zona de „neinteresant”.
interesantul care e above plebeii care suntem toti. are doar patru cuvinte bine plasate, cinismul e mama lui, sarcasmul tata, nu se coboara la realitatea atat de boring pentru inaltimea ‘telectuala si oricum toti sunt de cacao. nu e de nasul lui sa asculte subcultura asta muzicala si nici programul asta inferior. cu toate astea, il regasesti cand ti-e lumea mai draga in exact programele pe care le-a injurat. il banuim ca facand parte din repondentii protv la intrebarea: ce-ati dori sa vedeti la tv = emisiuni culturale, documentare etc. si tot el e aflat transpirat dupa ora 1 noaptea in privitorii la programele xxx. si deloc in documentare si emisiuni culturale.
power to the people guy/mami. ia atitudine, are lucruri de spus, se plange torurilor futelare si orice dojana din partea profesorilor catre odorul scump e maltratare, rasism, jignire. isi acopera slabiciunile si lipsurile cu agresivitate crezand ca nu observam ce e sub covor. ii place sa se bage in seama celor de un leat cu el si crede ca daca are 300 de like-uri la post date de pretenarii lui de pe fb, poate sa participe la romanii au talente. ca e clar ca are. le are frate, ce mai, le are! cu valoarea nu prea dar asta e o chestie care nu tine de numar si oricum nu stam acum sa-i povestim cum vine treaba. oricum e inutil. cu cat nu-l bagi mai mult in seama, cu atat bolboroseste in sucul propriu si personal. cu cat cuvintele si atitudinea lui nu au efectul scontat, cu atat mai mult icterul mecanic se dezvolta mental si telefoanele, email-urile catre organe mai mult sau mai putin centrale nu mai contenesc. cateodata ne mai suna un oficiu pentru protectia consumatorului. ne mai amuzam si cu ei la telefon.
concursomanul. nu are pagina de fb decat pentru a participa la concursuri. zeci de concursuri pe zi. nu stie la ce a participat, face parte din grupuri de concursomani la fel ca el, da like&share&copy&paste fara sa-i peste unde, cine, ce, care. masa de manevra. e un joint venture aici: pe el nu-l intereseaza de noi, il intereseaza doar premiul nostru. nici pe noi nu ne intereseaza el ca persoana ci doar el ca like. nu aduce nimic pe post, habar n-are care e numele nostru si ce emisiuni avem. nu ne batem capul cu el, il folosim. cum si el ne foloseste pe noi. aferim!

Related Posts